Éjszaka mutatja igazán lenyűgöző arcát az Electric Castle


-A A+

Megmutattuk már a bonchidai Electric Castle-t nappali fényben, most jöjjön az éjszakai összeállítás. Vasárnapig van még idő kipróbálni a zene, fényhatások, installációk és a Bánffy-kastély együtthatását. Csütörtökön 32 ezren voltak kíváncsiak erre a szervezők közleménye szerint.

​Ha a kilenc színpad fellépői közül egyik se dobogtatná meg a szíved, vagy csak szünetet tartanál, este is több játéklehetőség van. Csütörtök este például néhányan esernyőtáncot lejtettek a kastély udvarán a brit Cirque Bijou irányításával.

Az óriáskerékre fejenként 15 lejért lehet felülni, egy kabint pedig 60 lejért lehet kibérelni.

A Silent Dance a fesztivál egyik eldugott helye, a fák közé vezető kivilágított pallókon lehet eljutni ide. Csütörtök este három DJ zenéi közül lehetett válogatni a fülhallgatókban, és találgatni, hogy vajon ki melyikre táncol.

A kastélyudvaron felállított Dance Garden Stage mögött elkaptunk egy pillanatot a háttérvetítésből, amely a kolozsvári művészeti egyetem hallagatóinak ablakokba kiállított munkáival együtt markáns hangulatot teremt.

A kastélyt megkerülve ez a látvány fogadott, jó, hogy így is felhívják a figyelmet magára az épületre. A fesztivál alatt egyébként minden standnál lehet 5 lejért téglát, 10 lejért egy veder maltert vásárolni, természetesen szimbolikusan, ezzel a kastély restaurálására gyűjtenek.

Idén be is lehet lépni az épületbe, ahol Flaviu Moldovan Electric Castle-hez kapcsolódó tematikus kiállítása, és Klaus Obermeyer interaktív installációi láthatóak. Egyre több rendezvényen hódít a virtuális valóság, itt épp azt lehet kipróbálni, hogy milyen lehet egy felhőkarcoló tetején egyensúlyozni.

Minden apró zugot belaktak a fesztiválozók.

Közben a nagyszínpadon elkezdődött a Moderat koncertje. Egyedülálló lehetőség volt, ugyanis ősztől az együttest alakító Modeselektor és Apparat kettéválik. Sebastian Szary a Modeselektorból egyébként bukaresti felmenőkkel rendelkezik, amire utalt is a koncert előtti sajtótájékoztatón. (fotó: Electric Castle)

És így nézett ki a Lords of Lightning, ők esténként háromszor is fellépnek a nagyszínpad közelében. Az Electric Castle egyelőre megúszta a valódi villámokat. (fotó: Electric Castle)