Mennyire köszön vissza a látványban az Untold tematikája idén?


-A A+

A fesztivál beharangozó sajtótájékoztatóján azt ígérték a szervezők, hogy az Untold idei történetével, legendájával lépten-nyomon szembetalálkozunk majd, így nekünk csak az lesz a dolgunk, hogy elmerüljünk benne és élvezzük. Megnéztük, így van-e. 

Az Untold tematikája idén a Real-Life Fantasy, amely továbbálmodja a tavalyi történetet, és a Varázsló mellett a Sárkányt is színpadra lépteti. „Az idei év meséje egy időutazás lesz, amely több ezer évvel repít vissza bennünket a múltba, abba a korba, amikor az emberek még hittek a varázslatban, és a Föld a legendák csatáinak helyszíne volt. Akkoriban a jó és a rossz közötti egyensúly sokkal inkább a sötét mágiának kedvezett, és a rossz erők hatalmukba kerítették a Földet. Lovagok ezrei harcoltak az egyensúly visszaállításáért, de egy ember sem volt elég erős ahhoz, hogy legyőzzék a rossz erőket. Ekkor az emberek védelmezője, a Varázsló egy augusztusi éjszakán a Hója erdő közepén segítségül hívta Erdély szívéből a Sárkányt, akinek hatalmas bölcsessége és ereje mentheti csak meg az embereket. A Sárkány rögtön érkezett a hívásra, és négy varázslatos követ ajándékozott a Varázslónak: a szeretet, a remény, a bátorság és a bizalom kövét. A köveket a legbátrabb lovagok kapták, akik varázslatos erejükkel hatalmukba kerítették a jó minden erejét, és képesek voltak legyőzni a rossz erőket. A rossz legyőzésével megszületett a Sárkány Lovagrendje. A legendás csata után a lovagok elrejtették a köveket, hogy biztonságban tudhassák őket. Azóta több évezred telt el, a kövek és a mese feledésbe merült, de itt az idő újra életre hívni a Sárkány-kövek hatalmát az Untold Fesztivál négy varázslatos augusztusi éjszakáján" – szól a történet, amelyre az idei fesztivál épül. (Fotó: Untold) 

A fesztivál idei kiadása új színpadokkal bővült, így több mint tíz színpadon hallgathatjuk a különbölő zenei stílusokat. Mindenik színpadnak külön tematikája és üzenete van, ezt pedig a kültéri és a színpadi dizájnban is visszaköszön – mondták júniusban a szervezők. A nagyszínpadnál nem kétséges, a történet a lehető leglátványosabban tárul elénk: a Sárkány Fészkében ott trónol a gigahüllő, a négy varázskövet is hatalmasra tervezték. Kétségtelen, a nagyszínpad, a fesztivál lelke, ezúttal sem okozott csalódást. Szombaton Armin Van Buuren közel öt órát mixelt a fészekben, reggel nyolc óráig dübörgött a város. Az arénában 30 ezren tomboltak, szombaton pedig körülbelül 90 ezren fordultak meg a fesztiválon. (Fotó: Untold) 

Az Alchemy Stage-nél, amely az Absolut színpada, úgy érezhetjük, hogy továbbra is benne vagyunk a történetben. Igaz, ha emlékezetünk nem csal, a tavalyi disengn-nal jöttek, semmin nem változtattak, azaz a tavalyi varázsló kotyvasztotta a kábzenét továbbra is ennél a színpadnál.

Fotó: Untold

A DayDreamingnél, a Kaufland színpadánál maradunk a fílingnél.

A Forest Stage-nél vagyunk, a Transilvania Bank színpadánál. 

De nem akármilyen út vezetett a BT színpadához. Na?

Upszi, két sárkánytojás az elvarázsolt erdőben. Vagy a Hója erdőben? Miközben írtuk az anyagot, a Facebookon jelentették be, hogy az ufók az egész város beborító zaj miatt búcsút intettek (és beintettek) az erdőnek és a városvezetésnek. 

A Telekom színpada, a Galaxy az új sportcsarnokban. Szerintetek? (Fotó: Untold)

A Summerhouse stage kihasználta a felújított kaszinó fehér felületét, és a mappinggal kápráztatott. Igazán lenyűgözött, hogy a szökőkút vízsugarát is kihasználták. 

Bevalljuk, a többi színpadnál nem igazán éreztük, hogy benne lennénk a sztoriban, vagy valami újjal rukkoltak volna elő. 

Így a végére, vigasztalásképp, megmutatjuk, hogy a fesztiválozók hogyan szálltak el maguktól és hánytak fittyet a gravitációra.