Zártkapus magyar–román: keretet hirdetett Pițurcă


-A A+

Kijelölte keretét Victor Pițurcă, a magyarok elleni pénteki, majd a hollandok elleni jövő keddi világbajnoki selejtezőkre készülő román labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya.nationala

A 24 tagú együttesben kilencen képviselik a Bukaresti Steauát - írta a román szövetség honlapja.

Victor Pițurcă hétfőn tartott sajtótájékoztatóján elmondta: véleménye szerint a szurkolók kitiltása kiegyenlíti az esélyeket, és a kezdőcsapatbeli terveiről is szót ejtett.

„Nem lesznek szurkolók, és ez esélyegyenlőséget teremt – a magyar csapat házigazdaként kis előnyben játszana szurkolótábora előtt. A zárt kapus meccs a pályán azt is jelenti, hogy a játékosok sokkal jobban hallják a kispadról adott utasításokat. A magyar csapat igen erős, nekünk viszont technikailag jobb a csapatunk, ebben bízhatunk – de majd meglátjuk, mi történik meccs közben. Alighanem mi ketten csatázunk a csoport második helyéért, és amelyik csapat nyer, az nagy lépést tesz előre" – vélekedett Piturca.

A román kapitány számára az egyik kérdőjeles poszt a jobbhátvédé – a szélső védők kiléte a magyar nemzeti csapathoz hasonlóan szomszédunk szakmai stábjának is fejtörést okoz. Az már biztosnak tűnik, hogy mindenképpen középső védő lép ki a védelem jobb szélére. A magyar válogatott keretében sincs klasszikus jobbhátvéd, nálunk vagy a középső védő (de Sionban jobbhátvédet játszó) Vanczák Vilmos, vagy a védekező középpályás (de a válogatottban ezen a poszton már többször bevetett) Varga József lesz a védősor jobb oldalán.

„Két lehetőség van, vagy Gabriel Tamas, vagy Srdjan Luchin kezd jobbhátvédként" – mondta Piturca.

A magyar és a román csapat pénteken 21.30-tól zárt kapuk mögött találkozik a Puskás Ferenc Stadionban, mivel a nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) a múlt kedden nem függesztette fel a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) erre vonatkozó büntetését. A magyar szövetséget az Izrael elleni, augusztusi barátságos mérkőzésen történt rasszista megnyilvánulások miatt marasztalta el a FIFA.

A selejtezőcsoportban a vb-ezüstérmes hollandok mögött egyformán kilenc ponttal álló román és magyar csapat mérkőzésére így néző nem mehet be, ám az MLSZ - korábbi ígéretének megfelelően - az Ötvenhatosok terére várja a szurkolókat, ahol óriáskivetítőn lehet majd követni az eseményeket.

A román válogatott kerete: Kapusok: Ciprian Tătărușanu (Steaua), Costel Pantilimon (Manchester City), Silviu Lung (AFC Astra); Védők: Gabriel Tamaș (West Bromwich Albion), Srgian Luchin (Dinamo), Vlad Chiricheș (Steaua), Nicolae Goian (Spezia Calcio), Dragoș Grigore (Dinamo), Florin Gardoș (Steaua), Răzvan Raț (Sahhtar Donyeck), Ștefan Radu (Lazio); Középpályások: Gabriel Torje (Granada), Adrian Popa (Steaua), Alexandru Chipciu (Steaua), Doru Pintilii (Steaua), Alexandru Bourceanu (Steaua), Costin Lazăr (PAOK), Cristian Tănase (Steaua), Alexandru Maxim (VfB Stuttgart); Támadók: Bogdan Stancu (Orduspor Kulübü), Adrian Mutu (AC Ajaccio), Claudiu Keșeru (Angers), Raul Rusescu (Steaua), Gheorghe Grozav (Petrolul).








Kapcsolódó anyagok

EZT OLVASTA MÁR?

X