Havazni fog a zártkapus magyar-románon?


-A A+

Akár örülhetnének is a focirajongók, hogy zárt kapuk mögött rendezik meg pénteken 21.30 órától a Magyarország-Románia vb-selejtezőt, ugyanis a meteorológiai előrejelzések szerint elképzelhető, hogy a mérkőzés idején hó várja majd a budapesti Puskás Ferenc  Stadionban a találkozón helyszínen "megélő" mintegy 500 embert.DSCN0477

A két csapat játékosait és hivatalos küdöttségeit leszámítva 420 médiamunkást - köztük a maszol.ro helyszíni tudósítóját - engednek be a találkozóra. 

dinnyes„Az időjárási körülmények hajlamosak izgalmasabbá tenni egy focimeccset” – mondta a maszol.ro-nak Dinnyés Márton, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) sajtósa, aki elárulta, hogy a gyep rettenetesen felázott a szerda este óta folyamatosan eső csapadék miatt.

Mircea Sandu, a Román Labdarúgó Szövetség (FRF) elnöke ajaklebiggyesztve jegyezte meg, hogy Bukarestben sokkal jobbak a körülmények, amióta felépült a Nemzeti Aréna. A román újságírók kérdésére, hogy szerdáról csütörtökre virradóra miért nem terítették le a játékteret, Sandu kissé rosszallóan megjegyezte, ők a rendezők, nem mi.  

Budapesten két helyszínen is várják közös meccsnézésre a magyar szurkolókat: egyfelől az MLSZ az '56-osok terén  rendezte be főhadiszállását, ahol többek között a Magna Cum Laude is szórakoztatja Dzsudzsákék mellett a kilátogatókat. Másfelől a Jobbik a tett helyszínéhez sokkal közelebb szeretné hallatni hangját, a szélősjobboldali párt székelyzászlók tengerével várja Victor Piţurcă legénységét.sandu

Az amúgy is kiemelt fontosságú mérkőzés körül még nagyobb lett a felhajtás az elmúlt napok eseményei miatt, bár hivatalosan mindkét fél próbálja csillapítani a hangulatot.romanok Mint korábban írtuk, a Liga 1 23. fordulójában megrendezett  Kolozsvári CFR-Bukaresti Rapid találkozón a vendégeket elkísérő fővárosi ultrák elégettek egy magyar zászlót és Magyarországot gyalázó jelszavakat skandáltak.  Az ügy sportdiplomáciai bonyodalommá fajult, a magyar fél szorgalmazására bukaresti vasutasklubra órisái pénzbüntetést szabtak ki és egy Liga 1-es mérkőzést zárt kapuk mögött kell megrendeznie.








Kapcsolódó anyagok

EZT OLVASTA MÁR?

X