Román hokidöntő: négygólos csíki győzelem a Corona ellen


-A A+

Egy harmadon át tartott a Brassói Corona ellenállása a HSC Csíkszereda ellen a román jégkorong-bajnokság döntőjének első összecsapásán szombat este Csíkszeredában. A csíki fiúk nem kegyelmeztek a vendégeknek, és négygólos győzelmet arattak.

Nem kezdődött túl jól a döntő első mérkőzése hazai szempontból, hiszen alig telt el pár másodperc, Zsók mattolta Kozuchot. A csíki játékosok lassan ébredtek fel a korán jött pofontól, de ahogy pörögtek a percek, helyrerázódtak a fiúk. A helyzetek is jöttek, amelyek közül a Gógáé volt a legnagyobb, de lövése után a pakk a vason csattant.

A kimaradt nagy helyzetre góllal válaszolt a vendég együttes. Rawlik kékvonalas lövésébe Virág ért nagyszerűen bele és a korong védhetetlenül zúdult Kozuch ketrecébe. A gólt követően megváltozott a játék. Előbb Zsók kiiktatta a játékból Hurtajt, aki a mérkőzés hátralevő részében nem is tudott pályára lépni. A jogosan megítélt emberelőnyt pedig kihasználta a csíki csapat. Papp lövése kijött Polcról, de a szemfüles Molnár Zsolt jókor volt jó helyen és a kapu torkából bevágta a korongot a hálóba.sport club miercurea ciuc 2 05838200 masolat

A második húsz percre a hazai edzők Hurtaj kiesése miatt feje tetejére kellett állítsanak mindent, ami a sorok összetételét illeti. Novak Szőcsöt és Molnár Zsombit kapta meg párnak, míg Mihály Ede és Bíró Tamás leült pihenni. A három sorozás meghozta az eredményét. A HSC óriási iramot kezdett el diktálni, amelyet nem bírtak a vendégek. A 22. percben Becze próbálkozását két alkalommal is bravúrosan hárította Polc, de a kivágódó korongot Kmit vágta be. Egyenlő.

A gól után Molnár Zsolt hozhatta volna előnybe csapatát, Polc hárított. A túloldalon Kozuchnak is akadt dolga, miután Virág járt közel az újabb góljához. A folytatásban is a hazaiak akarata érvényesült, akik a 27. percben meg is szerezték a vezetést. Kósa kékvonalas lövése talált utat magának a kapuba. Alig pár perc múlva Kmit növelte a különbséget egy váratlan lövéssel.

A vendégek összetörtek. Ezt mi sem bizonyítja jobban, hogy a 37. percben Moldován kapott egy remek egész pályás passzot Flintától, a csatár meglódult és egy az egyben megverte Polcot. A szurkolók Polcot kezdték éltetni, majd rászámoltak a szlovák hálóőrre. Ezzel véget is ért a második harmad. Remekül, hiszen 5–2 volt a HSC javára.

Az utolsó játékrészben sokat nem változott a játék képe. Folyamatos nyomás alatt volt a vendégkapu, aminek az eredménye a 44. percben jött meg. Becze zseniális keresztpasszát Tranca pofozta be a hálóba. A folytatásban a Cenk alattiak teljesen szétestek. A HSC játékosai kényük kedvűk szerint alakították ki a helyzeteket. Molnár Zsolt és Molnár Zsombor a kapuvasat találta el, míg Fadrny, Becze, Kmit és Moldován óriási lehetőségeket hagytak kihasználatlanul.

Ezek a kihagyott ziccerek viszont nem befolyásolták a mérkőzés végeredményét. A HSC pedig magabiztosan húzta be az első mérkőzést a román bajnoki döntőbe. Folytatás hétfőn Brassóban.

Román döntő, 1. mérkőzés

HSC Csíkszereda – Brassói Corona 6–2 (1–2, 4–0, 1–0)

Gól: Molnár Zsolt (13.), Kmit (22., 32.), Kósa (29.), Moldován (38.), Tranca (45.).

A négy nyert mérkőzésig tartó döntő állása: HSC – Brassó 1–0.








Kapcsolódó anyagok

EZT OLVASTA MÁR?

X