Női kézi: a Bukaresti CSM „ellopta” Győrből a világ egyik legjobbját


-A A+

A Győri ETO-tól három idény után távozó Nora Mörk a norvég Tv2-nek árulta el, elfogadta a Bukaresti CSM női kézilabdacsapatának ajánlatát, így a nyártól a román klubban folytatja karrierjét.

A 27 éves norvég jobbátlövő szerződése az idény végén jár le a Győrnél, és már korábban is arról szóltak a hírek, hogy Mörk valószínűleg távozik a Bajnokok Ligája címvédőjétől. A norvég Tv2-nek adott interjúból most kiderült, már az új csapata is megvan az egy év alatt két súlyos térdsérülést is szenvedő játékosnak. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nora Mørk (@noramrk_9) által megosztott bejegyzés,

„Örülök, hogy megszületett a megállapodás. Megkönnyebbültem, hogy biztos a jövőm – idézi Mörköt a norvég csatorna weboldala. –Nagyon jó ajánlatot kaptam, jobbat, mint Győrben, de nem a pénz miatt éreztem kihagyhatatlannak a lehetőséget. Őrülten jó csapat formálódik Bukarestben, amelynek minden esélye meglehet a Bajnokok Ligája-győzelemre. Szerintem itt lesz a legjobb esélyem a végső győzelemre” – tette hozzá Nora Mörk, aki két évre írt alá a Bukaresthez.

„Szép időszakot töltöttem a Győrnél, de a sérüléseim után megváltozott valami. Marasztaltak, de előbb szerettek volna újra a pályán játszani látni, de úgy éreztem, nekem már nem kell semmit bizonyítanom.” Mörk elmondta, a világ legjobb csapatai mind ajánlatot tettek neki. „Sok jó ajánlat érkezett, Európa négy-öt legjobb együttese is szeretett volna a soraiban tudni. Amikor a sérülésem alatt kicsit elkezdtem magamban is kételkedni, jó megerősítést jelentett, hogy ilyen sok helyről akarnak. Nemcsak arról van szó, hogy az olimpia előtt egy évvel klubot váltok, hanem egy új kezdet, egy új irány is következik a karrieremben, amire már szükségem volt.”

„Tisztában vagyok vele, hogy néha eléggé zavaros volt a helyzet Bukarestben, de fel vagyok rá készülve, mindenhol vannak problémák, amelyekkel együtt kell élni. Jó érzés lesz olyanokkal együtt játszani, mint Neagu és Lekics. Olyan helyen akartam lenni, ahol elhiszik, hogy visszatérek a legmagasabb szintre. Ez megkönnyítette a döntést számomra.” 

Mint ismert, Mörk egy évvel ezelőtt esett át műtéten keresztszalag-szakadását követően, s bár úgy tűnt, hogy jól halad a gyógyulása, októberben ismét megoperálták. Jelenleg újra a rehabilitáció végénél tart, és nagyon szeretne még pályára lépni a szezon fontos szakaszában. „Fáj, hogy ott kell hagyjam a norvég csapattársaimat, de várom, hogy szépen fejezzük be együtt az idényt. Jó esélyünk van a Bajnokok Ligájában, hogy odaérjünk a végén.” 

A Győri ETO a közelmúltban jelentette be, hogy szerződtette Mörk válogatottbeli poszttársát, Amanda Kurtovicot, aki éppen ellenkező útvonalat jár be, ugyanis a CSM-től érkezik a nyáron. Még egy hely kiadó az ETO jövő évi keretében, ha nem új játékos jön a jobbátlövő posztra, akkor Tomori Zsuzsanna hosszabbítása jöhet még szóba. 
EZT OLVASTA MÁR?

X