Liga 1: megszerezte első pontját a play-offban a Sepsi OSK


-A A+

Két vereség után (1-3 a Kolozsvári CFR-rel és 0-1 a CSU Craiovával) sikerült megszereznie első pontját a Sepsi OSK csapatának a labdarúgó Liga 1 felsőházi rájátszásában. A 3. forduló utolsó mérkőzésén a háromszékiek hazai pályán játszottak gólnélküli döntetlent a Gheorghe Hagi irányította FC Viitorul együttesével.

Mint korábban írtuk, az etap első összecsapásán a listavezető Kolozsvári CFR 1-0-ra legyőzte az Astra Giurgiu együttesét és ezzel ideiglenesen „látótávolságon kívül került” üldözői számára. Vasárnap este a dobogó második fokán álló CSU Craiova a fővárosba látogatott a FCSB-hez azt eldöntendő, hogy melyikük marad a vasutasok szélárnyékában. A helyzetekben és gólokban bővelkedő mérkőzés végén a hazaiak örülhettek 3-2-es sikerüknek, ezzel a győzelmével Gigi Becali csapata megelőzte az oltyán gárdát és 5 pontra megközelítette a fellegváriakat.

A forduló utolsó összecsapásán az első két felsőházi rájátszásbeli meccsét elveszítő Sepsi OSK a FC Viitorul csapatát fogadta. A mérkőzés előtt Eugen Neagoe arra panaszkodott, hogy négy, válogatottba behívott játékosa közül három sérültek tért vissza a csapathoz, így Szimonovszki, Sato és Vasvari játékára nem számíthat. Másfelől Gheorghe Hagi is erősen tartalékosan - 8 kezdőjátékosát el se vitte Sepsiszentgyörgyre - küldte pályára csapatát, tehát egy csökkentett minőségű és hőfokú mérkőzésre volt kilátás a Szemerja úti stadionban.

Ehhez képest mindkét kapunál akadtak kisebb-nagyobb helyzetek, az első félidőben a tengerpartiak dolgoztak ki egy pár veszélyes akciót, a szünet után pedig Tandia lőtt fölé nagyon jó pozícióból.

Eugen Neagoe csapata a következő fordulóban április 8-án, hétfőn 21 órától a FCSB vendége lesz. 

Liga 1, play off, a 3. forduló eredményei

  • Kolozsvári CFR-Astra Giurgiu 1-0
  • FCSB-CSU Craiova 3-2
  • Sepsi OSK-FC Viitorul 0-0
Labdarúgó Liga 1, play off 
1. Kolozsvári CFR 36 
2. FCSB                 31
3. CSU Craiova      29
4. FC Viitorul          23
5. Astra Giurgiu      21
6. Sepsi OSK         20







EZT OLVASTA MÁR?

X