Jégkorong: Brassóban egyenlített a Sportklub, Galacon nem megy a Gyergyónak


-A A+

Nagyot harcolva egygólos győzelmet aratott Brassóban hétfőn este a Csíkszeredai Sportklub csapata, kiegyenlítve ezzel a román jégkorongbajnokság elődöntőjének párharcát. A másik elődöntőben a Galaci CSM már 2-0-ra vezet a Gyergyói HK ellen.

Hatmeccses negatív szériát kellett megtörnie ahhoz a Sportklubnak, hogy elvegye a Brassó pályaelőnyét. Az Erste Liga döntőjének első győztes összecsapása óta nem nyertek a kék-fehérek: zsinórban négyszer kaptak ki a Ferencváros csapatától, majd vereséget szenvedtek a Galactól és az elődöntő első összecsapását is elbukták Brassóban.

Meglepően kevés néző volt kíváncsi az elődöntő második összecsapására, szűk félház előtt dobták be a korongot. Nehezen lendültek játékba a felek a matiné-hangulatú mérkőzésen, az első percekben nem sok eseményt jegyezhettünk fel. A harmad feléhez közeledve kezdett élénkülni a játék, a brassói kék-sárgák voltak kezdeményezőbbek ezekben a percekben, Onodi több nagy védéssel igazolta tehetségét. Két kiállítást is kiosztottak a játékvezetők: a nyolcadik percben előbb Becze Tihamér, majd Pavlo Boriszenko ült ki. A 14. percben megszületett az első gól: a hazaiak részéről Tranca Daniel talált be egy sakk-mattra kijátszott helyzet végén. Nem esett össze a szeredai csapat, alig két perc múlva Andrei Taratukhin szép közelijével egyenlíteni tudtak a Brassóba látogató több tucat kék-fehér szimpatizáns nagy örömére.

A második harmadot jól kezdte a Sportklub, Valchar szerzett bombagólt a játékrész ötödik percében. Ezt követően valóságos kiállítás-cunami érte a vendégcsapatot: előbb Belovot ültették ki a játékvezetők, az előnyt Carlson révén egy percen belül kihasználták a hazaiak. Onodi semmit sem láthatott a takarásból eleresztett kék-vonalas lövésből. A nyolcaik percben Rokaly Szilárd kapott kényszerpihenőt, majd a 12. percben Pappot küldték ki. Őt a 13. Percben Bíró Tamás követte, így egy percig kettős előnyben támadhattak a farkasok, azonban nem tudták kihasználni a létszámfölényt. A 18. percben Sulakov kapott két percet, de a vendégek védelme jól állta a sarat és Onodi is több bravúrt bemutatott. A vendégek előtt is adódtak nagy lehetőségek, a harmad utolsó percében a hazaiak kapusa, Polc már verve volt, Bors elképesztő mozdulattal a levegőből ütötte ki a gólba tartó korongot. Óriási bravúr volt!

Az utolsó harmadot is jól kezdték a vendég kékek: Becze volt közelről eredményes a nyolcadik percben. A magyar válogatott támadó botjában volt a negyedik szeredai gól is, ám a 15. percben szólót rontott. A kihagyott vendéghelyzetek pedig megbosszulták magukat, szűk mégy perccel a lefújás előtt Boriszenko egyenlített. Bíró Tamás és Lee még leültek egy páros kiállítást, de az eredmény nem változott a dudaszóig. A román bajnokság szabályai értelmében tíz perces hosszabbítás következett.

Jól kezdődött a ráadás a vendég Sportklubnak: három perc elteltével újra Lee kapott kisbüntetést. Megérezte a lehetőséget a csíki csapat, maroknyi szurkolójától hajtva beszorította a Brassót és 43 másodperc alatt kihasználták az emberelőnyt, Taratukhin duplázott közelről. A játékvezetők visszanézték a gólt, miután a hazaiak azt reklamálták, hogy a szeredai csatár lábbal rúgta be a korongot a hálóba. Végül a játékvezető határozottan középre mutatott véget vetve ezzel a mérkőzésnek, a csíki közönség pedig joggal ünnepelte a hat meccs óta várt kék-fehér győzelmet.

Folytatás csütörtökön és pénteken Csíkszeredában, a Vákár Lajos Műjégpályán.

A jégkorong elődöntők másik párharcában a Galaci CSM összesítésben 2 – 0-ra vezet, miután hazai pályán előbb 6-1-re, majd 7-3-ra verte a Gyergyói Hoki Klub csapatát.

Román bajnokág, rájátszás
Brassói Corona - Csíkszeredai Sportklub 3 – 4 (1:1, 1:1, 1:1, 0:1) hosszabbítás után
Gólszerzők: Taratukhin (16. és 64.p.), Valchar (25.p.), Becze T.(48.p.), ill. Tranca (14.p.), Carlson (27.p.), Borysenko (57.p.)

Az elődöntők további menetrendje:
04.11. csütörtök

  • Csíkszeredai Sportklub - Brassói Corona
  • Gyergyói Hockey Klub - CSM Galati

04.12. péntek

  • Csíkszeredai Sportklub - Brassói Korona
  • Gyergyói Hockey Klub - CSM Galati







EZT OLVASTA MÁR?

X