Bajnokok Ligája: a Real és a Dortmund már elődöntősök


-A A+

Az utolsó két percben fordított a Dortmund: a labdarúgó BL negyeddöntőjének visszavágóin: Borussia Dortmund-Málaga 3-2 és Galatasaray-Real Madrid 3-2.

A labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntőjében, az első meccs lehangoló 0-0-s eredménye után Dortmundban a hazaiaknak volt néhány helyzetük, de mégis a Málaga jutott vezetéshez a 25. percben Bender góljával. De ettől csak jobb lett a játék,  a Dortmund feljebb kapcsolt, és Lewandowski még a félidő előtt egyenlített egy lendületes támadásból.

A szünet után mindkét csapat hosszú hajrába kezdett, főképp a Dortmund, hiszen az idegenben lőtt góllal a spanyol csapat volt a továbbjutó. A németek mintha az egy meccs alatt kihagyott helyzetek rekordját akarták volna megdönteni, és ennek nem szokott jó vége lenni. Most sem lett, a Málaga szerzett gólt, Eliseu rúgta a kapuba a 82. percben: 2-1 a vendégek javára.d

És ekkor elképesztő négyperces hosszabbítás következett. Először egyenlített a Dortmund Reus góljával, majd a következő percben Augusto megszerezte a vezetést. A Dortmund két perc alatt fordított, és 3-2-re nyert, azaz 3-2-es összesítéssel jutott a BL elődöntőjébe.

Isztambulban a vendég Real Madrid olyan támadásokkal kezdte a meccset, mintha nem három gól lenne az előnye, hanem neki kellene ledolgoznia a hátrányt, és a 6. percben Kedira beadásából Ronaldo közvetlen közelről a hálóba pöccintette a labdát; ekkor már tényleg lefutottnak lehetett minősíteni a találkozót.r

A török csapatnak ötöt kellett volna rúgnia a továbbjutáshoz, de akkor annyira nem volt esélye, hogy a szurkolók néha azt kérdezgethették: hol van az az egy? Mármint gól.

Aztán lett: Eboué az 57. percben szép találattal egyenlített. A hazai közönséget ki kell szolgálni, hajtott hát a Galatasaray, és fantasztikus percek következtek: a hetvenedikben, Sneijder talált a madridi kapuba, a hetvenkettedikben pedig Drogba szépségdíjas sarkazása után tomboltak a lelátók. Végül Ronaldo rúgott még egy gólt.  Tehát győzött a Galatasaray 3-2-re, de 5-3-as összesítéssel a Real Madrid jutott a BL elődöntőbe.

Bajnokok Ligája, negyeddöntő, visszavágók:
Borussia Dortmund (német)-Málaga (spanyol) 3-2 (1-1)
gól: Lewandowski (40.), Reus (91.), Santana (93.), illetve Joaquin (25.), Eliseu (82.)
Továbbjutott: a Dortmund 3-2-es összesítéssel.

Galatasaray (török)-Real Madrid (spanyol) 3-2 (0-1)

gól: Eboue (57.), Sneijder (70.), Drogba (72.), illetve Ronaldo (6., 93.)
kiállítva: Arbeola (90., Real)
Továbbjutott: a Real Madrid 5-3-as összesítéssel.








Kapcsolódó anyagok

EZT OLVASTA MÁR?

X