Asztalitenisz-vb: ezt üzeni haza a marosvásárhelyi Szőcs Bernadette


-A A+

A marosvásárhelyi Szőcs Bernadette úgy érkezett a budapesti Hungexpón megrendezett 2019-es asztalitenisz világbajnokságra, hogy hozzá fűződtek nem csupán az erdélyi magyarok, Románia, de talán az egész európai kontinens reményei, hogy sikerül megtörni azt az ázisiai dominanciát, ami a női mezőnyben az utóbbi években kialakult. A 24 éves sportoló jelenleg a 17. helyet foglalja el a világranglistán, előtte kizárólag csak távol-keleti pingpongozók vannak: 6 kínai, 5 japán és 1-1 tajvani, szingapúri, dél-koreai, hongkongi és észak-koreai. 

Berni két kört ment Budapesten a női egyesek versenyében, egy chilei és egy észak-koreai asztaliteniszező legyőzése után a legjobb tizenhat közé jutásért sima, 4-0-s vereséget szenvedett a hongkongi Szo Vaj Jamtól. A szakértők számára meglepetésszámba ment a marosvásárhelyi lány kiesése már ebben a korai szakaszban, hiszen a városállam képviselője csak a 41. helyet foglalja el a világranglistán. A női párosok versenyében, Elisabeta Samarával az oldalán, két győzelem után, ugyancsak egy távol-keleti duótól, az Észak-Koreát képviselő Csa Hjo Szimtől és Kim Nam Haétól kaptak ki 4-1-re a nyolcaddöntőben. Szőcs utolsó próbája Ovidiu Ionescu oldalán a vegyespáros volt, itt is a fenti írásminta alapján két győzelem után jöttek az ázsiaiak - egy hongkongi duó - és megálljt parancsoltak Berniéknek.

A Németországban légióskodó Szőcs Bernadette többet várt magától, ezért - érthető módon - a szerdai kudarcot követő pillanatokban mindent megtett, hogy ne kerüljön a világ szeme elé. Ám egy nappal később elmúlt a csalódás élménye, és szívesen állt a Maszol kiküldött munkatársának mikrofonja elé. 

 








EZT OLVASTA MÁR?

X