NBA: „életben maradtak” a címvédő Golden State Warriors esélyei


-A A+

Drámai mérkőzésen tartotta életben esélyeit az NBA-címvédő Golden State Warriors a hazai pálya előnyét élvező Toronto Raptors ellen. A kanadaiak (egyelőre) megtorpantak a lehetőség kapujában, az ötödik mérkőzést 105-106-ra elvesztették, így a döntő állása 3-2-re módosult. 

A Golden State erre a meccsre még a sérült Kevin Durantot is bevetette, de ez a visszájára sült el, mert Durant a második negyedik elején Achilles-ín-sérülést szenvedett, és hordágyon hagyta el a csarnokot. Társai érte is hajtottak, de két és fél perccel a vége előtt még hat ponttal vezetett a bajnoki cím küszöbén álló Toronto. De kosárlabdában ez hosszú idő, és a Warriors egy 9-0-s sorozatot kivágva hárompontos előnyt hozott össze. A Toronto két büntetővel feljött egy pontra és végül az utolsó támadásnál a győzelemért támadhatott, de Kyle Lowry dobásába Desmond Green beleért, így 106-105-re a Golden State nyert, amely a hatodik meccset csütörtökön este (romániai idő szerint pénteken hajnalban - szerk. megj.) hazai pályán vívja majd.

A címvédőnél Stephen Curry 31, Kyle Thompson 26 pontot szerzett, a másik oldalon Kawhi Leonard volt a legeredményesebb, aki szintén 26 pontot szerzett. A Warriors-játékosok öröme azonban nem volt teljes, Durant sérülése miatt mindannyian szomorúan nyilatkoztak, ha Achilles-ín-szakadás lesz a diagnózis, az akár akár egyéves kihagyást is jelenthet.

Eredmény, döntő, 5. mérkőzés:
Toronto Raptors – Golden State Warriors 105-106
A négy győzelemig tartó párharc állása: 3-2 a Toronto javára.EZT OLVASTA MÁR?

X