Címvédés a női foci-vb-n: az Egyesült Államok a világbajnok


-A A+

Megvédte címét az Egyesült Államok a női labdarúgó-világbajnokságon, miután a franciaországi torna vasárnapi döntőjében 2–0-ra legyőzte az Európa-bajnok hollandokat. Az amerikaiak negyedik világbajnoki címüket ünnepelhetik, míg Hollandia első ízben állhat vb-dobogóra.

A finálé esélyese egyértelműen az amerikai gárda volt, ám a holland csapat két éve az Európa-bajnokságon is meglepetést okozott, s ezúttal is arra készült, hogy felborítja a papírformát.

Az összecsapáson a holland fogadkozásokból nem sok minden valósult meg, a tengerentúliak az első perctől uralták a meccset, és végig nagy fölényben futballoztak. Igaz, az első félidőben az eredményen az amerikai dominancia még nem mutatkozott meg, 0-0-lal mentek az együttesek a pihenőre. 

A második félidőben viszont negyedóra elteltével előbb 11-esből - Megan Rapinoe tornán elért ötödik góljával - vezetéshez jutottak, majd hét perccel később Rose Lavelle szép bal lábas lövésével eldöntötték a meccset a tengerentúliak, akik akár több góllal is nyerhettek volna.

Az Egyesült Államok ezzel - rekordot jelentő - negyedik vb-címét szerezte meg.

Női labdarúgó-világbajnokság, döntő:
Egyesült Államok – Hollandia 2–0 (0–0)
Lyon, 57 900 néző, v: Frappart (francia)
Gólszerzők: Rapinoe (61. - 11-esből), Lavelle (69.)







EZT OLVASTA MÁR?

X