Kétgólos vereséget szenvedett a DAC a Slovantól


-A A+

Kétgólos vereséget szenvedett szombaton délután a szlovák élvonal rangadóján a Dunaszerdahelyi DAC 1904 a Pozsonyi Slovantól. 

 

A meccset ugyan a sárga-kékek kezdték jobban, többet volt náluk a labda, a kapura azonban nem jelentettek veszélyt. A 14. percben Abena szabálytalankodott Boatenggel szemben a tizenhatoson belül, amiért tizenegyes járt a DAC-nak. A labda mögé Eric Davis állt be, aki ezúttal is kihagyta a büntetőt, Šulla kapus a kapufára tolta lövését.

Bő öt perc elteltével viszont már akciógólt szerezhetett volna. Holman lábáról honfitársa, Vida Máté lopta le a labdát, majd Ronan passzolt a szélen meginduló Divković elé, de Šulla jól zárta a szöget, és blokkolt. A DAC partiban volt a címvédővel, és a kezdeti labdatologatás után végre a helyzetek is jöttek. Igaz, előbb Šporar elől kellett takarítani a védelmüknek, de a 27. percben már gólt szerezhettek volna, Blackman azonban centikkel fölé lőtt.

A 33. percben Holman Dávid találta el a kapufát szabadrúgásból. Egy perccel később Rabiu juttatta közelről hálóba a labdát. 1:0. Két perccel később már kettővel mehettek volna a hazaiak, de Šporar fejesénél megint csak segített a kapufa, így a lehető legszorosabb eredmény született az első félidőben.

Šporar a térfélcsere után nem sokkal megszerezte a másodikat is. A nagyon aktívan futballozó Holman Dávid ugratta ki jó ütemben a szlovén csatárt, aki Jedličkát elfektetve gurított a hálóba.

 








EZT OLVASTA MÁR?

X