Női kézilabda EHF Kupa: Beszterce vette át a doppingvétség miatt kizárt Brassó helyét


-A A+

A Brassói Corona kizárása után a Besztercei Gloria szerepelhet a női kézilabda EHF Kupa csoportkörében, ahol a magyarországi Érd HC, a lengyel MKS Lublin és a dán Odense HB lesz a román csapat ellenfele.

Az európai szövetség honlapjának keddi beszámolója emlékeztet rá, hogy a selejtező harmadik fordulójában a besztercei csapatot búcsúztatta a brassói együttes, ezért esett rá a választás a csoport feltöltésekor (49–49-es összesített eredménnyel, idegenben dobott több góllal jutottak tovább a brassóiak). A csoportmeccsek első fordulóját kört január 4-én és 5-én rendezik, a negyeddöntőbe az első két helyezett jut.

Az EHF öt nappal ezelőtt doppingvétség miatt zárta ki a brassóiakat, miután a felnőtt keret minden tagját azzal gyanúsítják, hogy intravénás lézerkezelésen vettek részt. A sérülésekből, kimerültségből felépülést elősegítő kezelést tiltja a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) szabályzata. Korábban a román sportsajtóban a besztercei klubvezetők elismerték, hogy a közösségi médiában a brassói játékosok által posztolt képek alapján ők „fújták be” a Coronát a doppingellenes ügynökségnél. A román válogatott is brassói játékosai nélkül utazott Japánba a világbajnokságra.

 

A doppinggyanú igazolódása esetén valamennyi játékosra négyéves eltiltás vár. Ezt a kézilabdázók abban az esetben tudják a felére csökkenteni, ha az eljárás során bizonyítják, hogy nem tudtak a kezelés tiltott voltáról. A román szövetség – a gsp.ro szerint – kizárta az élvonalbeli bajnokságból a Coronát.

(Nyitókép forrása: gsp.ro)








EZT OLVASTA MÁR?

X