Esélyt ajándékozna a Székelyföldi Jégkorong Akadémia


-A A+

Ajándékozz esélyt Karácsonyra! mottóval jótékonysági akciót hirdetett a Székelyföldi Jégkorong Akadémia. A kampány segítségével  nehéz körülmények között élő gyerekeket juttatnának korcsolyafelszereléshez. Péntekig várják a felajánlásokat.

Mintegy 8000 kisiskolás vesz részt hétről hétre az SZJA által szervezett Korisuli programban. Ezáltal rengeteg fiatalnak nyújt rendszeres sportolási lehetőséget a csíkkarcfalvi központú akadémia. A kezdeményezők arra hívják fel a közvélemény figyelmét, hogy nagyon sok olyan gyerek él a térségben, akik anyagi nehézségek miatt nem csatlakozhatnak osztálytársaihoz a korcsolyázások alkalmával.

„Az ünnepi várakozásban azt a célt tűztük ki, hogy a székelyföldi jégkorongtársadalom és sportszerető közösség segítségével ezeknek a gyerekeknek lehetőséget teremtsünk a sportolásra” – áll az SZJA felhívásában.

Az akció alkalmával a Korisuli program vezetőivel és tanítókkal egyeztetve számba vették, központonként hány olyan gyerek van, aki eddig anyagi helyzete miatt nem járhatott korcsolyaoktatásra. A jótékonysági gyűjtés során befolyt összegből nekik vásárolnak korcsolyát, sisakot és meleg kesztyűt.

Az akcióhoz számos sportoló, művész, közéleti személyiség csatlakozott. Pénzadománnyal segítettek többek között a Bagossy Brothers Company zenekar, Sárik Péter jazz-zongoraművész, Márdirosz Ágnes színésznő, Miklós Edit, a Magyar Sí Szövetség elnöke, Részegh Tamás a miskolci DVTK-Jegesmedvék jégkorongozója.

A pénteken lezáruló akció szervezői arra kérik a székelyföldi sportszerető embereket, hokibarátokat, hogy lehetőségeikhez mérten járuljanak hozzá az adománygyűjtéshez.

Adományaikat a következő számlaszámra várják: RO96OTPV260001232772RO04 (Asociatia Club Sportiv Sapientia U23). Külföldi utalások esetén szükséges adatok: SWIFT kód: OTPVROBU, cím: Karcfalva (Cârța) 247-248. Személyesen is lehetőség van a felajánlások átadására a Fun FM Rádió székhelyén, vagy Felcsíkon a Székelyföldi Jégkorong Akadémia irodájában.







EZT OLVASTA MÁR?

X