Vízilabda-Eb: magyar döntetlen a spanyolok ellen


-A A+

A házigazda magyar válogatott 11–11-es döntetlent játszott a világbajnoki ezüstérmes spanyolokkal a Duna Arénában zajló vízilabda Európa-bajnokság férfi tornájának csütörtöki második fordulójában.

Ez azt jelenti, csak szombaton dől el, hogy Märcz Tamás együttese – amely Máltával játszik majd – első helyen közvetlenül a negyeddöntőbe jut, vagy játszania kell a nyolc közé jutásért.

Az olimpiai kvalifikációs kontinensviadalon egy kvótát lehet szerezni, az európai csapatok közül az olimpiai címvédő szerbek, a világbajnok olaszok, valamint a spanyolok tokiói szereplése már biztos.

Európa-bajnokság (Duna Aréna), férfiak, C-csoport, 2. forduló: Magyarország–Spanyolország 11–11 (4–2, 1–2, 3–4, 3–3). A csoport másik mérkőzésén: Törökország–Málta 13–10 (5–1, 4–3, 1–2, 3–4). A csoport állása: 1. Spanyolország 4 pont (34–18), 2. Magyarország 4 (30–16), 3. Törökország 3, 4. Málta 0.

A B-csoportban Románia előbb 9–8-ra kikapott Hollandiától, majd 15–7-es vereséget szenvedett Szerbiától; szombaton az egy-egy győzelemmel és vereséggel álló orosz csapattal játszanak a románok.

A női mezőnyben a házigazda magyarok az A-csoportban mindhárom meccsüket megnyerték eddig, péntek este Görögországgal játszanak.








EZT OLVASTA MÁR?

X