Női kézi BL: csoportelsőként jutott tovább a Győri Audi ETO


-A A+

A címvédő Győri Audi ETO KC 28-27-re győzött a montenegrói Buducnost Podgorica otthonában a női kézilabda Bajnokok Ligája középdöntőjének ötödik fordulójában, vasárnap, ezzel biztosítan csoportelsőként jut a negyeddöntőbe.

A győriek ellenfele a budapesti négyes döntőbe jutásért a Bukaresti CSM lesz.

A két együttes előző meccsét február elején 26-24-re a győriek nyerték, akik közül ezúttal Janá Knedliková és Görbicz Anita hiányzott. A hazaiak számára tét nélküli volt a meccs, ugyanis már az előző fordulóban eldőlt, hogy a csoport harmadik helyéről jutnak a negyeddöntőbe.

Az ETO montenegrói jobbátlövője, Katarina Bulatovics három góllal kezdett honfitársai ellen, a francia Amandine Leynaud pedig a kapuban remekelt. Ennek ellenére a Buducnost jól tartotta magát, majd egy 4-0-s sorozattal ellépett, mert a Győr hét percig nem talált be. Danyi Gábor vezetőedző időkérése után sem változott a játék képe, a felszabadultan, gyorsan és pontosan kézilabdázó házigazdák könnyedén szerezték góljaikat, a vendégek védekezése szinte egyáltalán nem volt hatékony, így a szünetben 17-12-es hátrányban voltak.

A megszokottnál lassabb, körülményesebb, pontatlanabb ETO a második felvonás elején nem tudta csökkenteni a különbséget. A 48. percben még 25-20 volt az állás, ám a montenegróiak fáradni látszottak. A vendégek innentől kezdve sokkal hatékonyabban támadtak, Kiss Éva bravúrosan védett, csapata pedig egy 7-1-es időszak végén ismét vezetett. Az izgalmas hajrában a Buducnost egyszer még egyenlített, de Stine Oftedal találata a Győr javára döntötte el a meccset.

A mezőny legeredményesebb játékosa Katarina Bulatovics volt nyolc góllal, a hazaiaknál Jovanka Radicsevics héttel zárt.

A két együttes 21. alkalommal találkozott egymással a nemzetközi porondon, a győrieknek három vereség és négy döntetlen mellett ez volt a 14. győzelmük.

Jövő szombaton a győriek hazai pályán a SCM Ramnicu Valcea ellen zárják a középdöntőt, a Ferencváros pedig az orosz Rosztov-Don otthonában szerepel.

Eredmény, középdöntő, 5. forduló, 2. csoport:
Buducnost Podgorica (montenegrói)-Győri Audi ETO KC 27-28 (17-12)

1. Győri Audi ETO KC 17 pont
2. Brest Bretagne (francia) 15
3. Buducnost Podgorica 10
4. SCM Ramnicu Valcea (román) 7
5. Krim Mercator Ljubljana (szlovén) 3
6. IK Sävehof (svéd) 2EZT OLVASTA MÁR?

X