Liga 1: erdélyi rangadót rendeznek a felsőházi rájátszásban


-A A+

A Román Kupa hétközi negyeddöntői után pénteken az Astra Giurgiu-FC Botoșani mérkőzéssel elkezdődik a labdarúgó Liga 1 felső- illetve alsóházi rájátszásának 2. fordulója.

Mint írtuk, a Sepsi OSK a Petrolul Ploiești legyőzésével szerda délután bejutott a labdarúgó Román Kupa elődöntőjébe, a háromszéki csapat a FSCB, Dinamo, Poli Iași trió valamelyik tagja ellen harcolhatja ki a döntőbe jutást.

Pénteken viszont már el is kezdődik a Liga 1 2. fordulója, az első játéknapon, pénteken este 20:30 órától a felsőházi rájátszásban érdekelt Astra Giurgiu-FC Botoșani találkozót rendezik meg. Vasárnap a FCSB-Craiova összecsapással folytatódik, hétfőn pedig a Gaz Metan-CFR erdélyi rangadóval zárul a felsőházi forduló. Az etap vízválasztó lehet a tabella további alakulása szempontjából, ugyanis az első helyen álló kolozsvári vasutasok egy medgyesi győzelemmel - a tabella második és harmadik helyén álló, idegenben fellépő Craiova és Botoșani botlása esetén - tovább növelhetu előnyét. Az is igaz viszont, hogy a Gaz Metan hazai győzelme „összehúzná” a tabellát.

A Sepsi OSK előtt adott a lehetőség, hogy a Chindia Târgoviște legyőzésével beérje pontszámban az alsóházi tabella élén álló FC Viitorul csapatát. Mindkét egyesület idegenben lép pályára, ezért ennek a versenyfutásnak a kimenetele még sokismeretlenes.     

Labdarúgó Liga 1, 2. forduló
felsőházi rájátszás
Astra Giurgiu-FC Botoșani (péntek, 20:30)
FCSB-CSU Craiova (vasárnap, 20:30)
Medgyesi Gaz Metan-Kolozsvári CFR (hétfő, 20:30)
alsóházi rájátszás
Academica Clinceni-FC Viitorul (szombat, 14:30)
Poli Iași-Bukaresti Dinamo (szombat, 21:00)
Chindia Târgoviște-Sepsi OSK (vasárnap, 17:30)
FC Voluntari-Nagyszebeni FC Hermannstadt (hétfő, 18:00) 







EZT OLVASTA MÁR?

X