Elvesztette Liga 1-es helyét a csődbe ment Bukaresti Rapid


-A A+

Nem indulhat a labdarúgó Liga 1 jövő szezonjában a Bukaresti Rapid csapata, mivel a fővárosi törvényszék pénteken elutasította a fizetésképtelenné nyilvánított vasutas egyesület fellebbezését.

A bírói testület nem volt hajlandó sürgősségi eljárással tárgyalni Rapid újraszervezési tervét, az ügyet szeptember 13-ra tűzték ki, ezzel keresztülhúzva a George  Copos vezette csapat arra vonatkozó terveit, hogy az elfogadott dokumentum birtokában fellebbezze meg a Nemzetközi Sportdöntőbíróságon (CAS) a román szakszövetség (FRF) licenc-megvonó döntését.

A Bukaresti Rapidhoz hasonló helyzetben van a Kolozsvári U is, amelynek viszont pénteken sikerült elfogadtatnia újjászervezési tervét. A dokumentum szerint a diákcsapat tartozásai 6,4 millió euróról 2,5 millió euróra csükkennének, amelyet 3-4 év alatt kellene törlesszen az U. A végső szót jövő szerdán mondja ki a csődbiztos.

„Nem tárgyalhatunk a klub újraszervezési tervéről mindaddig, amíg tisztázódik, hogy kinek és mennyivel tartozik az egyesület” – fogalmazott az ügyet tárgyaló bíró. A csődbiztos által megállapított tartozásokat több érdekelt is megfellebbezte, a Vajdahunyadi Corvinul, és több volt vagy jelenlegi rapidos (Surdu, Rui Duarte, Herea, M. Roman, Grigorie, Bilaşco, Codrea, Burcă) is keveselli a klub vele szembeni tartozásait.

A klub által hivatalosan elismert tartozások 148 millió lejre (34 millió euró) rúgnak, de a hitelezők összesen 210 millió lejre vonatkozó igényt nyújtottak be.

Amennyiben ősszel sem sikerül elfogadtatni a törvényszéken az egyesület újjászervezési tervét, akkor a rapid csődbe megy és ezzel azt az esélyét is elveszíti, hogy a másodosztályban indulhasson a 2013-2014-es szezonban. A legpesszimistább forgatókönyv szerint Coposéknak új egyesületet kell létrehozniuk, amivel a –Temesvári Poli példáját követve – a negyedik osztályban játszhatnak.

Az 1923-ban alakított Bukaresti Rapid három bajnoki aranyat nyert és tizenháromszor emelhette magasba a Román Kupát. A vasutasok 1990 óta folyamatosan az első osztályban szerepeltek.








Kapcsolódó anyagok

EZT OLVASTA MÁR?

X