Elmarad az idei Székely Vágta


-A A+

Idén – a járványügyi helyzet miatt - nem szervezik meg a térség legrangosabb lovas eseményét a Székely Vágtát, így a tizedik, jubileumi eseményre jövő évben kerülhet sor, tájékoztattak a szervezők.

Mivel a háromszéki, maksai Óriás Pincetetőn szervezendő lovas verseny a Nemzeti Vágta  hivatalos székelyföldi előfutamának számít, az esemény elmaradásáról szóló döntést a budapesti szervezőkkel egyeztetve hozták meg.

Bár a Székely Vágta kapcsán felmerült egy esetleges szeptemberi időpont is, ám a várhatóan ősszel tartandó önkormányzati választások miatt a szervezők nem szeretnék kampányidőszakban megtartani a lovas eseményt, amelynek szabálya szerint a lovakat és lovasokat a székelyföldi önkormányzatok nevezhetik be és az adott település színeiben versenyeznek.

A háromszéki szervezők tájékoztatása szerint a Nemzeti Vágtát idén október 10 és 11-e között várhatóan megszervezik és a budapesti verseny nem marad székelyföldi indulók nélkül. A Nemzeti Vágta szervezőbizottságával egyeztetve abban állapodtak meg, hogy az idei megmérettetésen a tavalyi Székely Vágta győztesei, valamint a szervező település képviseli Székelyföldet. A budapesti Nemzeti Vágtán induló települések tehát a 2019-es Székely Vágta győztese, azaz Kovászna városa, a tavalyi második helyezett Farkaslaka, illetve a harmadik helyezett Előpatak színeiben induló ló és lovasok lesznek, illetve a Székely Vágtát szervező település, Sepsiszentgyörgy színeiben induló ló és lovas is rajthoz áll majd a Nemzeti Vágtán.








EZT OLVASTA MÁR?

X