Egy évig nem játszhat európai kupában a Bukaresti Rapid


-A A+

Kizárta a kontinentális kupasorozatokból a Bukaresti Rapid csapatát az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) illetékes testülete. Az UEFA szerdán azt követően hozta meg az ítéletet, hogy a klubnak nem sikerült rendeznie tartozásait a megadott március 31-i határidőig. A bukaresti gárdának egy idényt kell kihagynia, amennyiben hazájában indulási jogot szerez a Bajnokok Ligájába, vagy az Európa Ligába, a döntés pedig három évig hatályos.

A Rapid, amely ebben a szezonban nem valószínű, hogy bármelyik sorozatba részvételi jogot szerezne, emellett 100 ezer eurós büntetést is kapott az UEFA pénzügyi szabályainak megsértése miatt. Az ukrán Arszenal Kijevet 75 ezres pénzbírsággal sújtotta az UEFA.

Az UEFA azt is közölte, hogy a Bukaresti Dinamo, a Partizan Belgrád , továbbá a Hajduk Split és Osijek rendezte adósságait a decemberi figyelmeztetést követően, így ezek a gárdák megúszták az egyéves kitiltást. Az idén BL-negyeddöntős Málagát már korábban megbüntette az UEFA, a spanyol klub egyéves eltiltása négy évig érvényes.








EZT OLVASTA MÁR?

X