Hol vagytok, székelyek?! Elveszítette első kupadöntőjét a Sepsi OSK


-A A+

A FCSB nyerte a labdarúgó Román Kupa 2019–2020-as idényét, miután a szerda esti döntőben egy góllal legyőzte a története eddigi legnagyobb sikerét így is elérő Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK-t.

A szentgyörgyi csapat nekiesett az ellenfelének a meccs elején: a kiírás alapján a ploiești-i finálé „házigazdája” az első tíz percben három szögletet végezhetett el – az volt a kérdés, hogy meddig bírják Leo Grozavu edző tanítványai az általuk diktált iramot.

Nos, szünetig nagyjából a székelyföldi csapat akarata érvényesült, a hétvégi bajnoki fordulóban (a CFR-játékosok és -edzők koronavírus-fertőzése miatt) pihenőnapot kapott FCSB nem fárasztotta magát a támadások építésével.

A második félidő első öt percében a Sepsi OSK ott folytatta, ahol az első játékrészben abbahagyta, de aztán fokozatosan átengedte a terepet az ellenfélnek. Az 54. percben azt hittük, hogy Moruțan hagyta ki a meccs legnagyobb helyzetét (vagy Niczuly védett óriásit), mert két jó csel után a FCSB-játékos 17 méterről leadott lövését követően a szentgyörgyi kapus ujjbeggyel tornászta ki léc alól a labdát. De három perc múlva Panțîru áthámozta magát a háromszéki védőkön, és akkora kapufát lőtt, hogy tán még most is rezeg... Az ellentámadás ígéretes volt a Kovászna megyeiek számára, de Safranko elkapkodta a beadást.

Aztán az inkább az ellenfél hibájára számító bukarestieknek bejött a számításuk: egy kapuskirúgás után a szentgyörgyi védő, Bouhenna az ellenfelet indította fejesével, Moruțan kitette szélre a labdát, Coman középre adta, a bajnokságban is sokszor megingó háromszéki középhátvédek csak keresték a labdát, amire az addig sokat rontó Man csapott le, négy méterről vezetéshez juttatva a fővárosi csapatot.

A dörzsöltebb bukarestiek talán tudatosan tartalékolták erejüket a hajrára, talán a kapott gól, vagy a szakadó eső mosta el a Sepsi OSK kezdeti lelkesedését, de a hátralévő időben nagyjából a bukarestiek akarata érvényesült.

A 79. percben ráadásul a csapatkapitány Rachid Bouhenna lekönyökölte a gólszerzőt, amiért piros lapot kapott, a kiállítás pedig finoman szólva sem növelte a szentgyörgyiek esélyeit... De a Sepsi OSK-nak így sincs miért szégyenkeznie, mert a kupadöntő alapján egyáltalán nem volt akkora a különbség a bajnoki rájátszás felsőházában érdekelt FCSB, illetve az alsóházban szerénykedő szentgyörgyi csapat között.

Győzelmével a FCSB 2015 után nyerte meg ismét a kupát (története során a 24-iket), és bebiztosította indulását az Európa Liga selejtezőjében.

Román Kupa, döntő, ploiești-i Ilie Oană Stadion: Sepsi OSK–FCSB 0–1, gól: Man (65. p.).







EZT OLVASTA MÁR?

X