Legyőzték a riválist Craiován: hatodszor bajnok a Kolozsvári CFR


-A A+

Sorrendben harmadik, Liga 1-es szereplésének hatodik bajnoki címét szerezte meg hétfő este a Kolozsvári CFR, miután 3-1-re legyőzte Craiován a helyi CSU csapatát. A fináléba beillő meccs hőse Ciprian Deac volt, aki két gólpasszt adott és berúgott egy büntetőt.

A Román Labdarúgó Szövetség (FRF) végrehajtó bizottsága a mérkőzés előtt mindössze néhány órával döntötte el, hogy a két rivális találkozója nem végződhet döntetlennel. Ennek oka az volt, hogy az Astra Giurgiu-CSU Craiova mérkőzést már nem lehet lejátszani az UEFA által meghatározott augusztus 3-i határidőig, így Olténia fővárosában kötelező módon bajnokot kellett avatni. Ehhez azonban végül nem volt szükség hosszabbításra vagy büntetőkre.

A mérkőzést az oltyánok kezdték jobban, akik Dan Nistor 23 méterről lőtt bombagóljával már a 9. percben megszerezték a vezetést. Ezután azonban mintha az eredmény konzerválása lett volna a céljuk, átengedték a terepet a kolozsváriaknak. A CFR hullámokban támadott; a 36. percben Ciprian Deac remek beadását Vinicius befejelte, és ezzel kiegyenlítette az állást.

Amikor az 56. percben Kevin Boli megszerezte csapata második, majd Deac büntetőből a harmadik gólját is - Boli találatánál is Deac adta a gólpasszt - akkor már lehetett érezni, hogy a bajnoki serleg Kolozsvár felé veszi az irányt. A két gólos hátrányba kerül oltyánok ötlettelen és erőtlen támadásokat vezettek, amik rendre elhaltak a két sorban felállt CFR-védelmen.

A Kolozsvári CFR ezzel a győzelemmel "megoldotta" a FRF és LPF problémáját is, amit az okozott volna, ha a mérkőzés döntetlennel vagy craiovai győzelemmel ér véget. A vasutasok 49 ponttal zárták a bajnokságot a 44 pontos CSU előtt, ezzel minden kétséget kizáróan a tabella első helyén zárták a Liga 1-et.

 

A Liga 1-et a következő európai kupaszezonban a következő négy csapat képviseli:

  • a a Kolozsvári CFR  Bajnokok Ligájában
  • a CSU Craiova, a FC Botosani és a FCSB az Európa Ligában 

A Kolozsvári CFR szurkolói a városszéli Kerékcsárda vendéglőben nézték és ünnepelték meg csapatuk 6. bajnoki címét.

 

Liga 1, play off, 10. forduló

  • CSU Craiova–Kolozsvári CFR 1–3 (Nistor 10., ill. Vinícius 36., K. Boli 56., Deac 77. – 11-esből)
1. Kolozsvári CFR 49 pont
2. CSU Craiova 44
3. Astra 33







EZT OLVASTA MÁR?

X