BL: négy negyeddöntős helyért csapnak össze a kontinens topcsapatai


-A A+

Öt és fét hónap után csendül fel pénteken este stadionban ismét a Bajnokok Ligája himnusza, amikor Torinóban és Mancehesterben lejátsszák a koronavírusjárvány miatt elhalasztott Juventus-Lyon és City-Real nyolcaddöntők visszavágóit.

A péntek este 10 órai kezdettel induló Manchester City-Real Madrid összecsapáson a Pep Guardiola vezette angolok az esélyesebbek, ugyanis a hazai pálya előnyén túl mellettük szól az első összecsapáson elért 2-1-es idegenbeli győzelem is.

Így látja ezt Rodri, a City spanyol játékosa is, aki a BBC-nek adott nyilatkozatával úgy vélte, hogy bár a manchesteri keret papíron értékesebb, ezt a pályán be is kell bizonyítaniuk. „A Real Madrid a legnagyobb csapat a BL-ben, ezt az egész világ láthatta az elmúlt években. A futball azonban megváltozott, az együttesek között egyre kisebb a különbség. Tudom, hogy most nekünk van jobb csapatunk, de ezt meg is kell mutatnunk a pályán” – mondta Rodri.

Pep Guardiola korábban elárulta, Zidane-t játékosként és edzőként is csodálja, szerinte a francia mester taktikájára nagyon nehéz felkészülni. „Amikor azt gondolod, hogy megvan az ellenszer, biztosan előhúz valamit a tarsolyából, amire nem számítasz. Az összes Real-meccset végignéztük a járvány óta, s próbáltuk kitalálni, mi lehet a hatékony módszer a madridiak ellen” – mondta Guardiola.

A másik pénteki mérkőzésen a Juventus megpróbálja ledolgozni egygólos hátrányát az Olympique Lyonnal szemben, a két csapat franciaországi mérkőzése 1-0-s hazai győzelmet hozott. A Juvéból minden bizonnyal hiányozni fog a néhány napja a Serie A-idény legjobbjának választott Paulo Dybala.

A Lyon legnagyobb problémája, hogy mindössze egy tétmérkőzést játszott május 8. óta, múlt héten gól nélküli meccs után tizenegyes-párbajban veszített a Paris Saint-Germain ellen a Francia Ligakupa döntőjében.

A pénteki mérkőzéseken német játékvezetők működnek közre, a Juventus–Lyon összecsapást Felix Zwayer, míg a Manchester City–Real Madridot Felix Brych vezeti.

Bajnokok Ligája, nyolccaddöntő, visszavágó
péntek
Juventus–Lyon (22:00 óra - DigiSport 2, Look Sport, TelekomSport 2)
Manchester City–Real Madrid (22:00 - DigiSport 1, Look Plus, TelekomSport 1)
szombat
FC Barcelona– AC Napoli (22:00 - DigiSport 1, Look Plus, TelekomSport 1)
Bayern München–Chelsea (22:00 - DigiSport 2, Look Sport, TelekomSport 2)







EZT OLVASTA MÁR?

X