Egyesben és párosban is román döntősök lesznek a prágai női tenisztornán


-A A+

Bejutott szombaton Simona Halep, illetve a Monica Niculescu, Raluca Olaru páros a 202 250 dollár összdíjazású prágai tenisztorna döntőjébe.

Egyesben román döntős mindenképpen lett volna a prágai tornán, hisz Simona Halep az ugyancsak román Irina Begut győzte le az elődöntőben, 7:6 (2), 6:3 arányban. A világranglista második helyét elfoglaló Halep 1 óra 31 perc alatt nyerte meg a ranglista 82. helyezettje elleni találkozót, így Begu nyeretlen maradt a Halep elleni hetedik találkozóján is.

Az első játszma kiegyensúlyozott volt, Begu 4:3-nál brékelt, de Halep 5:5-ön egyenlített és rövidítésbe tolta a szettet, amit 2-re megnyert. A második szettben Begunak elfogyott az üzemanyag, 3:3-ig bírta, de onnan Halep behúzta a meccset. Halep bebiztosított magának egy 14 ezer dolláros csekket és 180 WTA pontot, de Begunak is jutott 8035 dollár és 110 pont.

 

A döntőben Halep a harmadik helyen kiemelt Elise Mertensszel játszik, aki a másik elődöntőben egy kiegyensúlyozott találkozón, 7:5, 7:6 (4)-ra verte Kristyna Pliskovát.

Halep 3:1-re vezet a Mertens (24, WTA-23.) elleni közvetlen találkozókon, legutóbb januárban találkoztak az Australian Open nyolcaddöntőjében, akkor Halep 6:4, 6:4-re nyert.

Párosban nem kis meglepetést okozott a Monica Niculescu, Raluca Olaru páros, amikor az elődöntőben, egy több mint kétórás meccsen, szuper tie-breakkal, 6:7 (4), 5:7, 10-5-ös eredménnyel, kiütötte a jóval esélyesebb, a WTA páros világranglistájának a kilencedik és tízedik helyén álló Katerina Siniakova, Barbora Krejcikova cseh párost. A román duó ezzel már nyert 5000 dollárt és 180 WTA pontot.

Niculescu és Olaru a döntőben ugyancsak egy cseh páros, Lucie Hradecka, Kristyna Pliskova ellen lép pályára.

(Nyitókép forrása: Simona Halep Twitter-oldala)








EZT OLVASTA MÁR?

X