Eldőlt: a Rapid és a Kolozsvári U másodosztályos lesz


-A A+

Már csak a Lausanne-i Nemzetközi Sportbíróság (CAS) jöhet a Bukaresti Rapid, a Kolozsvári U és a CS Turnu Severin  segítségére és mentheti meg a másodosztályba való visszasorolástól az első két csapatot (a Turnu Severin a kieső 15. helyen végzett a labdarúgó Liga 1-ben – szerk. megj.), ugyanis a Román Labdarúgó-szövetség (FRF) fellebbviteli bizottsága megerősítette az a korábban hozott döntést, amely súlyos anyagi gondok miatt megvonta a három alakulat Liga 1-es indulási jogát.

„Európában csupán négy ország nem rendelkezik licencbizottsággal, Anglia, Spanyolország, Andorra és Montenegró, de az első kettő még szigorúbb követelményrendszert állított fel a labdarúgócsapatokkal szemben, mint mi” – fogalmazott pénteken reggel Viorel Duru, a FRF licencbizottságának az elnöke.

Alapfokon öt csapattól vonták meg a Liga 1-es licencet, a fentebb említett három mellett a Galaci Oțelul és a Besztercei Gloria sem kapott indulási jogok a 2013-2014-es idényre. Ez utóbbi kettőnek viszont sikerült olyan iratokat bemutatnia a fellebbviteli bizottságnak, ami a döntés módosításához vezetett.








EZT OLVASTA MÁR?

X