Elmarad a jégkorong Kontinentális Kupa


-A A+

A Kontinentális Kupa idei küzdelmeinek eltörléséről döntött a Nemzetközi Jégkorong Szövetség (IIHF), így nem vehetnek részt a küzdelmekben az ERSTE Liga társbajnokai. A második számú európai nemzetközi kupában Magyarországot az FTC-Telekom, míg Romániát a Csíkszeredai Sportklub képviselte volna.

Ebben a szezonban biztosan nem ismételheti meg kitűnő nemzetközi szereplését az FTC-Telekom jégkorongcsapata, miután az IIHF vezetősége törölte a sorozatot. A Kontinentális Kupa küzdelmeiben a magyarországi zöld-fehérek az elmúlt kiírásban a legjobb 8 közé jutottak.

Az 1997-es indulása óta először elmaradt megmérettetés során a román–magyar közös bajnokságot, az ERSTE Ligát két csapat képviselte volna: az FTC-Telekom mellett a Csíkszeredai Sportklub is jogot kapott az indulásra. A koronavírus-járvány miatt félbeszakadt bajnokságban megosztva kapta meg az első helyet a két csapat. Az FTC Franciaországban, Amiensben lépett volna jégre a csoportküzdelmek során.

A budapesti klub vezetése korábban jelezte, hogy az IIHF által beharangozott, a koronavírus-járvány elleni védekezés jegyében hozott rendkívüli protokoll mellett nem kíván részt venni a küzdelmekben. A nemzetközi szövetség több klub jelzése alapján felülvizsgálta a protokollokat, és végül a küzdelemsorozat törlése mellett döntött. A hír a Eurohockey.com oldalon jelent meg, ahol idézték René Fasel elnököt: „Úgy határoztunk, hogy töröljük a versenyt, amelynek a megrendezése túl sok kockázattal és logisztikai-utazási problémával járna az IIHF orvosi bizottságának követelményei tükrében. Biztosak vagyunk benne, hogy helyes döntést hoztunk”.

Az Erste Liga megosztott győztesei a Kontinentális Kupa második fordulójában, november 13–15-én csatlakoztak volna a mezőnyhöz.

(Címlapfotó: jkb.hu/achív)








EZT OLVASTA MÁR?

X