Dráma Kolozsváron: tizenegyesekkel esett ki a BL-selejtezőből a CFR


-A A+

Emberelőnyben csak döntetlenre futotta a Kolozsvári CFR erejéből szerda este a Dinamo Zágráb elleni labdarúgó Bajnokok Ligája-selejtezőmérkőzés rendes játékidejében és hosszabbításában, így a tizenegyesek döntöttek a továbbjutásról – a horvát csapat javára.

A román bajnoki címvédő hazai pályán várta a koronavírus-járvány miatt egymeccses párharcot, de ez most nem jelentett annyira előnyt, merthogy az európai szövetség (UEFA) óvintézkedései értelmében a meccseket zárt kapuk mögött kell játszani.

Jobban is kezdték a meccset a vendégek, akik az első negyedóra végén már vezettek: Ivanusec előtt „hasra esett” Boli, a horvát támadó nem túl erős lövését lábbal védte Bălgrădean, a kipattanó labdát viszont Gojak a kapuba passzolta. Több helyzetet is kidolgozott szünetig a hazai csapat, veszélyesebbek mégis a Dinamo-játékosok voltak, akik két kapufát is lőttek.

A második félidőben felcsillant a remény a CFR előtt: Teophile Catherine a tizenhatoson belül lerántotta Debeljuht, a vendégek védőjét kiállították, a hazaiak pedig tizenegyeshez jutottak. Azonban a legkiegyensúlyozottabb formát nyújtó Ciprian Deac nem tudott túljárni a kapus eszén, aki a kipattanó labdára lecsapó Djokovic kísérletét is védte.

Bő tíz perc múlva megszületett az egyenlítés, de a hajrára fordulva ismét a látogatók jutottak vezetéshez – emberhátrányban… Mikor már-már a továbbjutás ünneplésére készültek a horvátok, Rondon ismét kiegyenlített, hosszabbításra mentve a drámai mérkőzést. A kétszer 15 perces ráadásban mindkét fél előtt adódtak lehetőségek, de mivel nem tudtak élni a helyzetekkel, következhetett a tizenegyespárbaj.

Az első négy pár értékesítette a büntetőt, majd Gojak lövését hárította Bălgrădean kapus. Golofca lábában volt a továbbjutás, ám a kolozsvári játékos rém rosszul helyezte a lövést, az elvetődő Livakovic lábbal hárított. Innen már élesedett a helyzet, hiszen az elsőként hibázó fél kiesett: miután Gvardiol magabiztosan teljesítette a feladatát, a CFR-hátvéd Bolinak kellett volna életben tartania a kolozsvári reményeket, de magasan a kapu fölé lőtt, így a román bajnok a múlt szezonnál is korábban búcsúzott a BL-től: a CFR az Európa Liga selejtezőjének 3. fordulójában vigasztalódhat, míg a Dinamo Zágráb várhatja a BL-selejtező következő körének a sorsolását.

Bajnokok Ligája-selejtező, 2. forduló: Kolozsvári CFR–Dinamo Zágráb 2–2, gólszerzők: Pereira (64.), Debeljuh (90+3.), illetve Gojak (14.) Kastrati (78.) – továbbjutott a Dinamo Zágráb tizenegyesekkel, 6–5 arányban.







EZT OLVASTA MÁR?

X