Európa Liga: a koronavírus-járvány a csapatok legnagyobb ellenfele


-A A+

Szerdán három meccsel megkezdődött a labdarúgó Európa Liga 2. selejtezőfordulója, de a meccsek zömét csütörtökön rendezik.

A versenyben maradt magyar és román csapatok is ma lépnek pályára, már ha a járványügy helyzet lehetővé teszi, egyelőre ugyani a koronavírus és a fertőzés terjedése ellen hozott óvintézkedések jelentik a legnagyobb akadályt az érintetteknek.

A Máltán vendégszereplő MOL Fehérvár FC szerdán érkezett meg a szigetországba, de váratlan fennakadás történt, ugyanis miután a gép leszállt a fővárosban, a küldöttség összes tagján koronavírus-tesztet végeztek egy elkülönített szobában a helyi hatóságok, s csak a mintavétel után folytathatta útját a csapat a szállodába. Tették ezt úgy, hogy minden UEFA-protokollt és előzetesen egyeztetett egészségügyi előírást betartott a magyar csapat, és minden kiutazó érvényes negatív teszttel rendelkezett.

A klub a honlapján este közleményt adott ki: a csapat Máltán tartózkodó összes tagja negatív tesztet produkált, így az együttes elindulhatott az eredetileg 19 órára tervezett edzésre, amelyre 20 és 20.30 között került sor.

A magyar csapatok meccsei: Hibernians FC (máltai)–MOL Fehérvár FC (M4 Sport, 20 óra), Budapest Honvéd–Malmö FF (svéd) (M4 Sport, 22.05).

A FCSB-nél 18-an kapták el a vírust

A stábtagok után a játékosok is fogynak a FCSB-nél. A román–szerb határátkelés előtt küldte haza szerdán három játékosát a csütörtök este a Topolya ellen Európa Liga-selejtezőt játszó FCSB, miután pozitív lett a koronavírus-tesztjük. Miután kedden Anton Petrea vezetőedzőről és szinte teljes stábjáról kiderült, hogy koronavírus-fertőzött, a bukaresti klub szerdán Temesváron a Szerbiába utazó teljes küldöttségét teszteltette. Így derült ki, hogy a csapatkapitány Florin Tănase, valamint Darius Olaru és Iulian Cristea is elkapta a vírust, így ők nem folytatták az utat Szerbiába, ahol a mérkőzés előtt újabb tesztelés vár a Román Kupa idei győztesére.

Közben kiderült, hogy Mihai Stoica sportigazgató, Marius Popa kapusedző és Ovidiu Kurti kinetoterapeuta tesztje már a múlt héten pozitív lett, ők azóta nem is érintkeztek a csapattal.

Csütörtökön további öt játékosról derült ki, hogy fertőzött, így csapat kerete csak 14 játékosból áll.

A román csapatok meccsei: FC Botoşani–Shkëndija (észak-macedón) (18.45, Digi Sport 1), Topolyai SC (szerbiai)–FCSB (22.00, Digi Sport 1). A Bajnokok Ligájából kiesett Kolozsvári CFR a szeptember 24-i 3. fordulóban kapcsolódik be a küzdelmekbe, és a Djurgarden (svéd)–FC Europa (gibraltári) párharc győztesével játszik majd idegenben.







EZT OLVASTA MÁR?

X