Bejutott a római tenisztorna döntőjébe Simona Halep


-A A+

FRISSÍTVE: Simona Halep bejutott a több mint kétmillió dollár összdíjazású római tenisztorna női döntőjébe, miután vasárnap 6:3, 4:6, 6:4-re legyőzte a spanyol Garbine Muguruzát. FRISSÍTÉS: Karolina Pliskova lesz az ellenfele a fináléban.

Halep harmadik alkalommal játszhat finálét Rómában: 2017-ben és 2018-ban is döntős volt, de mindkétszer vereséget szenvedett az ukrán Elina Szvitolinától.

A vasárnapi mérkőzésen a világranglista második helyén álló román lány egyértelműen uralta az első játszmát, vezetett 2:0-ra és 5:1-re, majd 6:3-ra nyerte a szettet. A második játszmát is jól kezdte, vezetett 3:1-re és 4:2-re is, Muguruza azonban megnyert zsinórban négy játékot, 6:4-re hozva a szettet.

A döntő játszmát sokkal határozottabb és agresszívebb játékkal indította Halep, elhúzott 4:0-ra, majd 5:1-re is vezetett, és bár spanyol ellenfelének sikerült feljönnie 5:4-re, Simona elvette az adogatását, 6:4-re nyerve a szettet és ezzel a mérkőzést.

 

Nyerő ütések tekintetében Muguruza bizonyult jobbnak a találkozón (35–21), de ki nem kényszerített hibából is neki volt több (37–22). A döntőben Simona Halep ellenfele Karolina Pliskova lesz, miután vasárnap este a cseh teniszező 6:2, 6:4 arányban legyőzte honfitársnőjét, Marketa Vondrusovát. Halep és a WTA-ranglista negyedik helyén álló Pliskova eddig 12 alkalommal találkozott hivatalos mérkőzésen, ezekből Halep hét alkalommal nyert. Legutóbbi mérkőzésük a tavalyi világbajnokságon volt, akkor Pliskova 6:0, 2:6, 6:4 arányban győzött.








EZT OLVASTA MÁR?

X