Bundesliga: „lapátra tették” Szalait a Mainznál


-A A+

A Kicker hétfő esti beszámolója szerint már nem tagja a Mainz első csapata keretének Szalai Ádám, aki a klub sportigazgatója szerint a továbbiakban már nem szerepel a gárda „sportszakmai terveiben” – írja a Nemzeti Sport.

Egy éve helyettesnek hozták vissza a mainzi klubvezetők a Hoffenheimből, most azonban azt javasolják neki, hogy máshol folytassa pályafutását. A klub sportigazgatójának indoklása szerint a mainzi elképzelésekben már nem szerepel a magyar válogatott támadó.

„Elmondtuk Szalai Ádámnak, hogy a sportszakmai terveinkben már nem kap szerepet. Szerintünk lehetetlen, hogy az általa remélt játékperceket ebben az idényben megkapja Mainzban. Különös tekintettel arra, hogy milyen fontos számára a magyar válogatott és a jövő évi Európa-bajnokság, úgy gondoljuk, hogy az lenne neki a legjobb, ha a jövőben más irányt venne a pályája, és új klubot keresne magának” – mondta köntörfalazás nélkül a klub sportigazgatója, Rouven Schröder a Kickernek.

A Havelse ellen kupameccsen, szeptember 11-én még pályára lépett Szalai – a 60. percben becserélték, majd ő szerzett vezetést csapatának –, az elmúlt vasárnapi, RB Leipzig elleni bajnokira azonban már nem nevezték; a mainzi vezetőedző, Achim Beierlorzer szakmai indokot citált, amikor a magyar támadó mellőzéséről kérdezték.

 

A hírről beszámoló Kicker megjegyzése szerint a magyar csatár a felkészülés során és a májusi újraindulás óta kevésbé tűnt jó erőben lévőnek, mint korábban, ám a szakítás ennek ellenére is meglepő fejlemény. A német sajtó egy része szerint a háttérben az anyagiak állnak, Szalai szerette volna ugyani, hogy a klub kifizesse neki azt a pénzt, amiről a koronavírus-járvány miatt a tavasszal lemondott.

Az még kérdés, hogy Szalai továbbra is a Mainznál készül-e, amíg megtalálja új csapatát.

(Nyitókép forrása: Twitter)








EZT OLVASTA MÁR?

X