Eljárás indult Luis Suárez ellen mert csalt az olasz nyelvvizsgán


-A A+

Olasz sajtóhírek szerint nyomozást indítottak a Barcelona támadójának, Luis Suáreznek olasz nyelvvizsgája kapcsán, mivel a 33 éves támadó a jelentések szerint már azelőtt tudta, milyen kérdéseket tesznek fel neki, mielőtt elkezdődött volna a vizsga.

Az uruguayi válogatott csatárnak olasz állampolgárságra volt szüksége, amikor még úgy tűnt, hogy a Juventushoz igazol, mivel a torinói csapat már korábban kihasználta a Serie A-n kívülről érkező nem EU-s állampolgárok szerződtetésének kvótáját, amikor is az amerikai Weston McKennie-t megszerezte a Schalkétől. Suárez jogosult az olasz útlevélre, mivel felesége olasz felmenőkkel bír, de ehhez előbb át kellett esnie egy B1-es (alapfokú) olasz nyelvvizsgán, amelyen múlt csütörtökön sikeresen átment a perugiai egyetemen.

 

A legfrissebb hírek szerint azonban a csatár csalt a vizsgán, hiszen már előre tudta a kérdésekre a választ, mielőtt azokat a vizsgán feltették volna. Az olasz hatóságok nyomozást indítottak az ügyben, mivel a hivatalos indoklás szerint a vizsgán felmerülő témák előre le voltak egyeztetve az uruguayi csatárral, valamint a pontszámok már a vizsga előtt eldőltek.

Az olasz Repubblica szerint Suárez szinte alig beszél olaszul, az igéket sem tudja megfelelően ragozni, és valószínűleg egy újságírói kérdésre sem tudna olaszul válaszolni. A csatárnak lehet, hogy nem is lesz erre szüksége, mivel a Juventus Álvaro Morata mellett döntött, és az uruguayi jelenleg az Atlético Madridhoz áll a legközelebb.
EZT OLVASTA MÁR?

X