BL-selejtező: két géppel utazott Norvégiába a Fradi


-A A+

Óvatosságból kettéosztotta keretét a Ferencvárosi TC, és a játékosok két repülőgéppel utaztak el Norvégiába a szerda este 10 órakor kezdődő labdarúgó Bajnokok Ligája selejtező helyszínére. Ennek oka, hogy ha valaki netán pozitív koronavírustesztet adna, akkor ne kelljen a teljes csapatnak karanténba vonulnia a meccs előtt.

 

„Az FTC számára nagyon fontos a szerdai találkozó, ezért minden korábbinál jobban odafigyeltünk minden tekintetben – idézi Orosz Pált, az FTC Zrt. vezérigazgatóját a fradi.hu. – Az emberi egészséget és a klub érdekeit egyszerre tartjuk szem előtt, ezért például két repülőgéppel utaztunk ki, az utazás során folyamatosan mindenki maszkot hordott, és tartotta a megfelelő távolságot egymástól. Erről felvételek is készültek, az utazás minden pillanatát rögzítette a FradiMédia. A hétfői, magyarországi tesztelésen mindenki negatív lett, mégis úgy döntöttünk, hogy az esetleges fertőzések kockázatának minimalizálása érdekében két géppel utazunk.”

Az FTC csapatorvosa, Pánics Gergely is elmondta, miért volt szükség a rendkívüli intézkedésekre. „Konzultáltam az UEFA orvosi bizottságának vezetőjével, akitől többféle ajánlást is kaptunk. Azt fontos tudni, hogy ha valaki a kötelezően előírt norvégiai tesztelés során véletlenül mégis pozitív mintát adna, akkor lehetőség van rá, hogy csak azt az egy személyt különítsék el, és ne az egész csapatot, így a mérkőzést le lehet játszani. A kontaktkutatásról a norvég járványügyi hatóság dönt, és számtalan különböző szempontot vesznek figyelembe. Éppen ezért vettük komolyan az ajánlásokat: FFP2-es maszkokat hordtunk, a Népligetből két busszal mentünk a reptérre, majd két, 189 fős Boeing 737-essel utaztunk, hogy mindenki megfelelő távolságban lehessen a másiktól, ahogy azt ajánlották nekünk. A repülőn két teljes sor és két szék távolság volt az utasok között. A teljes utazást rögzítettük, hogy bizonyítani tudjuk, tényleg mindent megtettünk azért, hogy ha valaki mégis pozitív mintát adna, az ne tudja átadni a fertőzést a társának.”

A Bajnokok Ligája playoffkörében rendezendő Molde–Ferencváros párharc első mérkőzésére szerdán 22 órától kerül sor.

Kedden három találkozót már lejátszottak a sorozat play offjában. Míg a Slavia Prága-Midtjylland mérkőzés gólnálküli döntetlennel ért véget, addig a másik két összecsapáson 2-1-es győzelmek születtek. A Red Bull Salzburg idegenben tudott nyerni a Maccabi Tel Aviv vendégeként és óriási lépést tett a csoportkör felé, a Krasnodar pedig 2-1-re legyőzte hazai pályán a PAOK Szalonikit, de a továbbjutás kérdése a visszavágón dől el.  







EZT OLVASTA MÁR?

X