Férfi kosár BL: kikapott bosnyák ellenfelétől és kiesett a Kolozsvári U-BT


-A A+

Egy mérkőzés után véget ért a Kolozsvári U-BT európai kupaszereplése, ugyanis a férfi kosárlabda Bajnokok Ligája botevgradi selejtezőcsoportjának elődöntőjében 75-82-re kikapott a bosnyák Igokea Aleksandrovactól.

A koronavírus járvány miatt megváltoztatta a FIBA Europe az európai sorozatok lebonyolítási rendszerét, a hagyományos oda-vissza párharcok helyett idén két négyes torna dönt arról, hogy az alanyi jogon csoportkörös csapatok mellett ki lehet ott a Bajnokok Ligája főtábláján. A pályázók között idén ott volt a Kolozsvári U-BT is, amelynek a bulgáriai Botevgradban megrendezett selejtezőcsoportok egyikében a bosnyák, a portugál és a svájci bajnokkal került egy kvartettbe. Négy csapatos tornán két elődöntőt rendeznek, a nyertesek megküzdhetnek a főtábláért.

A Kolozsvári U-BT elődöntőbeli ellenfele szerda este az Igokea Aleksandrovac volt. A mérkőzés elején fej fej mellett haladtak a csapatok, ám a negye utolsó perceiben a bosnyákok egy 7-0-s rohammal elhúztak Mihai Silvasan tanítványaitól. A sok új játékossal felálló U-BT a második negyed elején megfelezte hátrányát, de közelebb nem tudott férkőzni az Igokeához, a felek 38-31-es bosnyák vezetésnél vonultak szünetre.

A harmadik negyedet borzalmasan elrontották az egyetemisták, az Igokea előnye egy adott pillanatban 18 pontra ugrott, amiből a negyed végéig csak keveset tudtak lefaragni Kuti Nándorék. (60-44)

A negyed játékrészben az U-BT rendkívül agresszív védekezésre váltott, 3 perccel a vége előtt már csak 7 pont volt a bosnyákok előnye. Egy román időkérés után a különbség tovább fogyott, immár csak 4-gyel ment az ellenfél, de az Igokea időközben megtalálta a kolozsváriak védelmének nyitját és ismét elhúzott. A végjátékban nem jöttek be az U távoli dobásai, így a mérkőzést 82-75-re megnyerte az aleksandrovaci csapat..

A kolozsváriak legeredményesebb játékosa Justin Edwards volt 22 ponttal, mögötte Patrick Richard és Donatas Tarolis 15-15 pontot szerzett. A mérkőzés legjobbja a bosnyákok légiósa, Jackie Carmichael volt, aki 25 pontja mellé 6 lepattanót és 4 assziszot is begyűjtött.

Ezzel a vereségével a Kolozsvári U-BT búcsúzik az idei szezon európai sorozataitól, ugyanis - elletétben riválisaival - nem élt azzal a lehetőséggel, hogy a Bajnokok Ligájából való kiesés után átsoroljon az Europa Kupába. 








EZT OLVASTA MÁR?

X