Liga 1: a Dinamo ellen aratta első győzelmét az UTA


-A A+

Megdolgozott a győzelemért az UTA az első osztályú labdarúgó-bajnokság 5. fordulójának hétfő esti záró meccsén, jutalma pedig a szezon első diadala lett – Bukarestben a Dinamo ellen.

Az új idényt egyaránt rossz formában kezdő két csapat összecsapása zárta a fordulót, hiszen a legutóbb csak a létszámemelésnek köszönhetően az élvonalban maradó Dinamo csalódást keltően mindössze egy győzelmet aratott eddig, a Liga 1-ben újonc UTA pedig még nem is nyert a korábbi négy meccsén.

A fővárosi összecsapáson a szervezetten játszó és szívósan védekező aradi csapat Ioan Hora tizenegyesből szerzett góljával szerzett vezetést szünet előtt. Dennis Rus tört be a balszélen a 16-osra, beadása előtt a fővárosi védelem csak szabálytalanul tudta szerelni, ezért járt a büntető. Előtte azonban két-három nagy védést is be kellett mutatnia az aradi Iacob kapusnak, így vendégelőnnyel vonulhattak szünetre a csapatok.

Térfélcsere után a látogatók egy darabig uralták a játékot, de aztán átadták a kezdeményezést a Dinamónak, amely nyomasztó fölénye ellenére nem tudott egyenlíteni. Hol a védelem tisztázott, hol pedig Iacob kapus mutatott be bravúrt. Egy alkalommal egy tizenegyest is megúszott az UTA, mert az egyik játékos kezére pattant a labda a 16-oson belül, de a játékvezető szemet hunyt felette.

A hajrában az aradi játékosok sorra görcsöltek be, de ez a „taktika” is bevált, Bálint László vezetőedző együttese megszerezte első győzelmét, és 6 ponttal előre lépett a 10. helyre (a Dinamó 5 ponttal a 14.).

1. Liga, 5. forduló: Dinamo–UTA 0–1, gólszerző: Hora (42., 11-esből); további eredmények: Voluntari–Sepsi OSK 1–2, FC Argeș–U. Craiova 1–2, Clinceni–Gaz Metan 2–0,Viitorul–Astra 4–1, CFR–Chindia 0–0, Poli Iași–FCSB 5–2, Hermannstadt–Botoșani 2–1.

(Nyitókép: A győztes 11-es | Fotó: uta-arad.ro)








EZT OLVASTA MÁR?

X