Felmentette a törvényszék Mircea Sandu volt FRF-elnököt és feleségét


-A A+

Felmentette a bukaresti törvényszék a vesztegetés elfogadásának vádja alól Mircea Sandut, a Román Labdarúgó Szövetség (FRF) volt elnökét. Feleségét, Elisabeta Sandut szintén felmentették a bírák a vesztegetés elfogadásában való bűnrészesség vádja alól. Egyik ítélet sem jogerős, tíz napon belül megfellebbezhető.

A korrupcióellenes ügyészség (DNA) 2019 júniusában emelt vádat a Román Labdarúgó-szövetség (FRF) volt elnöke, Mircea Sandu és annak neje, Elisabeta Sandu ellen. Sandunak vesztegetés elfogadása, feleségének vesztegetés elfogadásában való bűnrészesség miatt kellett bíróság elé állnia.

A DNA szerint 2009. október 2-án Mircea Sandu a FRF elnökeként – felesége közbenjárásával – 724 ezer lej kenőpénzt fogadott el két személytől, akik közül az egyik egy ügyvédi iroda képviselője volt. A pénzért cserében a FRF később két, jogi tanácsadásról szóló szerződést kötött a szóban forgó ügyvédi irodával, amelynek 2011 folyamán 11 705 626 lejt utalt a FRF a két szerződés alapján.

Mircea Sandut a közelmúltban egy másik ügyben is bíróság elé állították: ez esetben a Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Ügyészség (DIICOT) vádolta meg bűnszervezet létrehozásával, sikkasztással és pénzmosással. A vád szerint a bűncselekmények révén okozott kár eléri a 3,8 millió lejt. Ugyanebben az ügyben Mircea Sandu vejét, Ziv-Asher Tetelmant is bíróság elé állították.

 
EZT OLVASTA MÁR?

X