Hamilton futamot nyert, beérte Schumachert


-A A+

A Mercedes versenyzője, Lewis Hamilton nyerte meg a Formula–1-es Eifel Nagydíjat a Nürburgringen, pályafutása 91. futamgyőzelmét aratva.  

A Mercedes az Eifel Nagydíjra is kisajátította az első rajtsort, ám ezúttal Valtteri Bottas várhatta az élről a piros lámpák kialvását. Mellőle a világbajnoki éllovas Lewis Hamilton, a második sorból pedig Max Verstappen és Charles Leclerc kezdhette meg a 60 körös viadalt.

A rajtnál Bottas kissé beragadt, amely következtében Hamilton majdnem át tudta venni a vezetést. Bottas végül maradt az élen, Verstappen pedig a harmadik helyen. Daniel Ricciardo elment Alexander Albon mellett, és feljött az ötödik pozícióba. Az ausztrál ezután hamar üldözőbe vette Leclerc-t is. 

Sebastian Vettel egy látványos megpördülést mutatott be a célegyenes végén, amivel több pozíciót bukott. A 13. körben helycsere történt az élen, miután Bottas elfékezte a jobb első gumiját, és Hamilton nemcsak megérkezett rá, de hamar át is tudta venni az első helyet. Bottasnak aztán a 18. körben elkezdett lassulni az autója, s hamarosan feladta a versenyt.

Hamilton folyamatosan  növelte az előnyét Verstappennel szemben, s meg is nyerte az F1 történelmének első Eifel Nagydíját a holland pilóta előtt. A dobogóra még a Renault versenyzőjeként először Ricciardo állhatott. Pontot szerzett továbbá Pérez, Sainz, Gasly, Leclerc, Hülkenberg, Grosjean és Giovinazzi.

Bár a leggyorsabb körért járó pluszpontot a legvégén elhalászta előle Verstappen, Hamilton pályafutása 91. győzelmével beérte az örökranglista élén a hétszeres világbajnok Michael Schumachert. Újabb diadalával és Bottas nullázásával a brit versenyző előnye 69 pontra nőtt a bajnoki pontversenyben.

(Nyitókép: Agerpres)








EZT OLVASTA MÁR?

X