Gólzáporos román győzelem (fal)Fehéroroszország ellen


-A A+

Gólzáporos mérkőzésen magabiztos győzelmet aratott a román labdarúgó-válogatott Fehéroroszország ellen szerda este, a Ploiești-en rendezett felkészülési mérkőzésen.

Az előző három meccsén – köztük az Izland elleni Európa-bajnoki pótselejtezőn – felsülő román csapat alaposan felforgatott összeállításban lépett pályára, Mirel Rădoi szövetségi kapitány több debütánst is a kezdő tizenegybe nevezett. Igaz, a fehéroroszok is olyan játékosok benyomását keltették az első félidőben, akik nemhogy együtt nem játszottak még, de mintha nem is ismerték volna egymást...

Kis túlzással, a hazaiak tízpercenként szereztek egy gólt az első játékrészben. A sort a nemzeti csapatban 33 évesen ezen az estén bemutatkozó Sepsi OSK-hátvéd, Bogdan Mitrea nyitotta, aki Răzvan Marin beadását bólintotta a hálóba. Ezután az előkészítő csapatkapitány értékesítette a George Pușcaș buktatásáért megítélt büntetőt. Nedelcearu egy szögletet követő kombináció után két lépésről bombázott a léc alá, szünet előtt pedig Pușcaș szédítette el a védőket, és növelte négyre az előnyt.

Térfélcsere után egy kipattanó labdára lecsapva Nedelcearu duplázott – nem rossz teljesítmény egy középhátvédtől –, és az 5–0 láttán falfehéroroszokká váltak a látogatók...

Balgaság volt azonban lebecsülni az ellenfelet. Igaz, hogy Rădoi „sorcserét” hajtott végre, és a megbolygatott védelem háromszor is kapitulált. A második fehérorosz gólnál ráadásul Mitrea adta a „gólpasszt” az ellenfélnek, mi több, két perc múlv egy tizenegyest is összehozott a sepsiszentgyörgyi hátvéd, de a szintén újonc Astra-kapus, David Lazăr hárította a büntetőt. Nem úszta meg három kapott gól nélkül mégsem, mert lefújás előtt Klimovics használta ki, hogy a hazai védők lélekben már az öltözőben voltak.

Románia–Fehéroroszország 5–3 (4–0), gólszerzők: Mitrea (10. p.), Marin (20. p., 11-esből), Nedelcearu (31. és 55. p.), Pușcaș (44. p.), illetve Kendis (63. p.), Bakhar (80. p.), Klimovics (90+2. p.).

Románia november 15-én, szombaton a Nemzetek Ligája B-divíziójának 1. csoportjában Norvégiával játszik Bukarestben, november 18-án, a jövő szerdán pedig Észak-Írországgal vív meg Belfastban. A csoport állása négy forduló után: 1. Ausztria 9, 2. Norvégia 9, 3. Románia 4, 4. Észak-Írország 1 ponttal.








EZT OLVASTA MÁR?

X