Későn jött a teszteredmény, egy félidőt végigjátszott a koronavírusos védő


-A A+

Egy későn érkezett teszteredmény miatt Domagoj Vida, a horvát labdarúgó-válogatott védője koronavírusosan játszotta végig szerdán a Törökország elleni, isztambuli barátságos mérkőzés első félidejét.

A horvát szövetség tájékoztatása szerint a csapat futballistáinak hétfői tesztje egytől egyig negatív eredményt hozott, majd szerda reggel újabb ellenőrzést végeztek rajtuk, ezek eredményei viszont csak szerdán este, a 3-3-as döntetlennel zárult meccs második játékrésze előtt érkeztek meg.

 

Vidát ezek után lecserélték és elkülönítették társaitól, és a következő napokat karanténba tölti Isztambulban. A középső védő a Besiktas futballistája, így saját otthonába vonulhat karanténba. A delegáció még egy tagja produkált pozitív tesztet, ő azonban nem érintkezett a játékosokkal és a stábbal.

A horvátok szombaton Svédországban, majd kedden hazai pályán Portugáliával mérkőznek meg a Nemzetek Ligájában. A törökök vasárnap Isztambulban Oroszországgal, jövő szerdán pedig a magyar válogatottal Budapesten csapnak össze az NL-ben.








EZT OLVASTA MÁR?

X