Nemzetek Ligája: Gera Zoltán irányítja a válogatottat a magyar–szerb meccsen


-A A+

Cosimo Inguscio pályaedző koronavírus-tesztje pozitív lett, így a vasárnap esti, Szerbia elleni Nemzetek Ligája-mérkőzésen Gera Zoltán irányítja majd a pálya széléről a magyar labdarúgó-válogatottat.

A magyar szövetség (MLSZ) vasárnap délelőtt arról számolt be a Twitter-oldalán, hogy Inguscio – aki a csütörtöki, Izland elleni Európa-bajnoki pótselejtezőn helyettesítette az ugyancsak Covid-19-cel diagnosztizált Marco Rossi szövetségi kapitányt – azonnal távozott Telkiből. A napi tesztelés során mindenki más eredménye negatív volt.

A Puskás Arénában 21.45-kor kezdődő találkozón az U21-es csapatot vezető Gera Zoltán irányítja majd a nagy válogatottat – írta az MLSZ.

 

Az is kiderült, hogy Szalai Ádám az Izland elleni mérkőzésen térdsérülést szenvedett, ezért biztosan nem játszhat a Szerbia és a szerdai, Törökország elleni találkozón, így vasárnap reggel visszautazott német klubcsapatához, a Mainzhoz. Rajta kívül Gulácsi Péter és Willi Orbán is kisebb sérülés, Sallai Roland pedig a karanténszabályok miatt elhagyta az Európa-bajnokságra kijutott magyar labdarúgó-válogatottat.

A Lipcse kapusa kisebb sérülése ellenére vállalta a játékot csütörtökön az Izland ellen 2–1-re megnyert pótselejtező döntőjében, de gyógyulása érdekében néhány napot pihennie kell, így távozott Telkiből. Klubtársa, Orbán a sorsdöntő találkozón szenvedett kisebb izomhúzódást, ezért ő is visszatért Németországba. A Freiburg támadója a német karanténszabályok miatt utazott vissza, hogy klubja következő bajnokiján már játszhasson.

A németországi légiós-trión kívül a szakmai stáb nem számíthat két eltiltottra, Szalai Attilára és Fiola Attilára sem a Nemzetek Ligája ötödik fordulójában.

A szerbek elleni összecsapás a svéd Glenn Nyberg sípjelére kezdődik majd a Puskás Arénában. A magyar labdarúgó-válogatott módosított várható kezdőcsapata: Dibusz – Botka, Lang, Kecskés – Nego, Kalmár, Sigér, Szoboszlai, Lovrencsics – Nikolics, Gyurcsó.

A magyar csapat a B-divízió 3. csoportjában a második helyen állnak 7 ponttal. Első Oroszország 8 ponttal, a harmadik Törökország 3, negyedik Szerbia 2 ponttal.








EZT OLVASTA MÁR?

X