Liga 2: otthon tartotta a három pontot az FK Csíkszereda


-A A+

Hazai pályán aratott egygólos győzelmet vasárnap a másodosztályú labdarúgó-bajnokságban Csíkszereda csapata a két szezonnal korábban még az élvonalban szereplő Concordia Chiajna ellen.

A székelyföldi együttes honlapjának beszámolója szerint Valentin Suciu edző legénysége az első perctől fogva irányította és uralta a játékot, és számtalan helyzetet dolgoztak ki a piros-feketék.

Újdonság volt, hogy ebben az idényben először Ribánszki helyett Gyenge Szilárd védett, és ezúttal Soufiane Jebari is a kezdő tizenegyben kapott helyet. Az eső félidő első nagy csíki gólhelyzetei Bauza előtt adódtak, de Bor és Apró is megpróbálkozott egy-egy szabadrúgással, mindkét lövés azonban mellé ment.

Az első félidő hajrájában megtört a jég, s egy jobb oldali szögletet követően a labda a védők fejéről Schieb elé pattant, aki kapásból „hálószaggató” gólt lőtt a bal felsőbe.

Ez volt a 24 éves játékos első találata az FK színeiben, s mint kiderült, győztes gól volt.

Liga 12. forduló: FK Csíkszereda Miercurea Ciuc–Concordia Chiajna 1–0, gólszerző: Schieb (43.).
További eredmények: Viitorul Pandurii Târgu Jiu–Pandurii Târgu Jiu 4–3, CSM Slatina–Metaloglobus 1–0, Lénárdfalva–Unirea Slobozia 2–0, Resicabánya–Kolozsvári Universitatea 2–1, Rapid–Farul 2–1, U Craiova 1948–Gloria Buzău 1–1; a Petrolul Ploieşti–Bákói Aerostar meccset hétfőn, a Temesvári Ripensia–CS Mioveni és Dunărea Călăraşi–Turnu Măgurele mérkőzéseket december 2-án rendezik.
Az állás: 1. U Craiova 24 pont/12 meccs, 2. Călăraşi 20/10, 3. Temesvári Poli 20/11, ... 13. FK Csíkszereda 15/11 ... 19. Chiajna 9/11.
A következő fordulóban a csíkiak a nyolcadik helyezett (17 pontos) CS Mioveni vendégei lesznek.

(A nyitókép szerzője: Pál Zoltán | fkcsikszereda.ro)








EZT OLVASTA MÁR?

X