Kirúgta Dan Petrescut a Kolozsvári CFR


-A A+

Utódja a korábbi problémás sztárjátékos, Adrian Mutu lehet.

A Román Kupa nyolcaddöntőjében ült utolsó alkalommal a kolozsvári CFR kispadján Dan Petrescu. A Politehnica Iași-tól elszenvedett 1-0-ás vereséggel betelt a pohár, Nelu Varga, a klub tulajdonosa ajtót mutatott Petrescunak.

„Ez egy végleges döntés, Románia elnöke sem hozza vissza. Köszönetet mondunk neki mindenért. Ilyen az élet, ha ilyen feltételek mellett dolgozol, mint nálunk, nem engedheted meg magadnak, hogy a Poli Iași kiejtsen a kupából” – nyilatkozta Nelu Varga.  

A fellegvári csapatnak nem ment a játék az utóbbi időben. A bajnokságban, 11 forduló után csak a harmadik helyen állnak, a FCSB és az Universitatea Craiova mögött, legutóbb hazai pályán szenvedtek váratlan, 0-1-es vereséget az UTA-tól. Az Európa Ligában sem tündökölnek a vasutasok, két fordulóval a csoportkör vége előtt a kieső, harmadik helyen állnak, három ponttal lemaradva a svájci Young Boys-tól.

A CFR-rel három bajnoki címet nyert Dan Petrescu távozása már régóta érett, a tréner állítólag a tulajdonossal és a játékosok többségével is feszült viszonyban volt. Az utóbbi időszak gyenge eredményei mellett állítólag Petrescu nagy fizetése is közrejátszott abban, hogy felállították a kispadról.

Nelu Varga Adrian Mutut szemelte ki Petrescu utódjaként, ám megegyezés egyelőre nem született.

(A címlapképen Dan Petrescu | Fotó: a CFR Facebook-oldala)








EZT OLVASTA MÁR?

X