Budapest helyett Bukarestbe indultak volna Messiék


-A A+

A Barca hivatalos közösségi oldalán keverték össze a magyar és a román fővárost.

Bár a labdarúgás terén az FC Barcelona vitán felül a világ egyik élcsapata, a földrajzzal, úgy tűnik hadilábon állnak a katalán klubnál. A Barca hivatalos Facebook oldalán, a Ferencváros elleni szerdai mérkőzés online közvetítését beharangozó posztban a találkozó színhelyeként Budapest helyett Bukarestet jelölték meg.

A bejegyzés alatt rövidesen, zömükben viccelődő hozzászólások özöne jelent meg. A poszthoz a Ferencvárosi Torna Club is hozzászólt: „Srácok, rossz az irány, reméljük, Budapestre jöttök!”

A katalán klub közösségi oldalának kezelői rövid időn belül korrigálták a tévedést.

A két fővárost számtalanszor kavarták már össze, többek között hírességek is. Ezek egyike Michael Jackson volt, aki 1992-es bukaresti fellépése alkalmával a „Helló Budapest! Nagyszerű itt lenni.” szavakkal köszöntötte a közönséget.

A Kelet-Közép-Európa politikai földrajzában való járatlanságának leginkább az Athletic Bilbao 400 szurkolója itta meg a levét 2012-ben. A baszk drukkerek az Európa Liga döntőjében szerették volna csapatukat buzdítani, azonban ez nem jött össze, mivel a találkozónak otthont adó Bukarest helyett Budapestre utaztak. Ha ez még nem lett volna elég bosszúság, a fővárosi gárda sima, 3-0-s győzelmet aratott az Athletic Bilbao ellen.

A Ferencváros szerda este, a Bajnokok Ligája csoportkörének 5. fordulójában lép pályára a Barca ellen a Groupama Arénában. A 12 pontos Barca már továbjutott, a Ferencváros, az ugyancsak 1 pontos Dinamo Kievvel egyetemben, az Európa Ligára hajt.

(Nyitókép: Facebook)








Kapcsolódó anyagok

EZT OLVASTA MÁR?

X