Forma-1: Mick Schumacher a Haas színeiben mutatkozhat be


-A A+

2021-ben a Haas színeiben mutatkozhat be a Forma-1-ben Mick Schumacher – a német versenyző 30 évvel édesapja, Michael debütálása után kap lehetőséget a száguldó cirkuszban.

Schumacher jelenleg élen áll a Forma-2-es sorozat összetett pontversenyében, hétvégén, Bahreinben pedig meg is nyerheti a bajnoki címet.

 

A Haas csapata végül szerdán jelentette be, Schumacher Nikita Mazepin csapattársaként jövőre bemutatkozhat a Forma-1-ben. Schumacher 2019-ben lett a Ferrari juniorversenyzője, Mattia Binotto, az olasz istálló csapatfőnöke pedig a szerdai bejelentés után méltatta a német versenyzőt. „Nagy örömünkre szolgál bejelenteni, hogy Mick Schumacher jövőre a Haas csapatával bemutatkozik a Forma-1-ben” – mondta Binotto.

„Az amerikai istálló erős és stabil kapcsolatot ápol a Scuderia Ferrarival, Mick pedig tehetséges fiatalként tovább fejlődhet a csapattal, miközben továbbra is a Ferrari versenyzői akadémiájának támogatását élvezheti, akárcsak az elmúlt pár évben.” „Hosszú távú együttműködése van a Ferrarival, és folyamatosan figyelemmel kísérjük majd a fejlődését úgy versenyzőként, mint emberként.”

 

„Mick Forma-1-be való megérkezése újabb ékes bizonyítéka annak, hogy a Ferrari akadémiája milyen hatékonyan működik a fiatal versenyzők fejlődésének elősegítésében, és alig várjuk, hogy lássuk őt az első abu dhabi szabadedzésen, majd december 15-én, a fiatalok tesztjén.”

A Ferrari közleményében kiemelte, céljuk az, hogy Mick Schumacher egy napon a patinás olasz istálló színeiben versenyezzen a Forma-1-ben.

(Címlapi fotó forrása: motorsport.com)

 
EZT OLVASTA MÁR?

X