Győzelemmel zárta az évet az FK Csíkszereda


-A A+

Magabiztos játékkal szerezte meg a három bajnoki pontot idei utolsó tétmérkőzésén az FK Csíkszereda másodosztályú labdarúgócsapata. Valentin Suciu tanítványai a Konstancai Farul vendégeként arattak kétgólos győzelmet.

Nem csak az omladozó lelátók látványa volt lehangoló a szebb napokat is megélt Farul-stadionban, hanem a gyepszőnyeg minősége is hagyott kívánnivalót maga után, magyarán pocsék talajú pályán vívta meg idei utolsó tétmérkőzését az FK Csíkszereda. A mérkőzés megrendezése kétséges volt a hazai csapatban azonosított koronavírusos esetek miatt, azonban végül sikerült megrendezni a találkozót.

Az első negyedórában egyik fél sem tudott igazán veszélyes helyzetet kialakítani, a 21. percig kellett várni az első komolyabb támadásra: az ígéretes konstancai akciót azonban megállította a csíki védelem. Az ellentámadásból Jebari és Bauza összjátékából alakult ki szeredai helyzet, végül Jebari lőtt mellé. Hét perccel később újra ez a két játékos volt a főszereplő: Bauza jó labdaszerzése után Jebari ezúttal a hazai kapu fölé lőtte a játékszert. Fél óra elteltével Eder lövésénél védett nagyot a hazaiak hálóőre.

A második félidőt a hazaiak kezdték jobban, az 53. percben Antoche jól helyezett szabadrúgását szedte ki a hétközi kupameccsen megsérülő Ribánszkit helyettesítő Gyenge. Az 58. percben megtört a jég, Botorok passzából a nagy kedvvel játszó Jebari talált be (0-1). A 75. Percben megduplázta előnyét az FK. A hazai 16-oson belül Leca kézzel ért labdához, a megítélt büntetőt Bauza értékesítette (0-2).

Nem Leca meccse volt… A hazai játékos miután összehozott egy 11-est, ki is állíttatta magát: a 83. percben Marronenak csúszott oda piros lapot érően. Ezzel meg is pecsételődött a hazaiak sorsa, a csíkiak taktikusan lepörgették a hátrelévő perceket és győzelemmel búcsúztak a 2020-as évtől.

Labdarúgó Liga 2., 15. forduló
Konstancai Farul – FK Csíkszereda 0:2 (0:0)
Konctanca, zárt kapuk mögött
Gólszerzők: Jebari (58.p.), Bauza (76.p. büntetőből)
Kiállítva: Leca (83.p.).
FK Csíkszereda: Gyenge, Takács, Kelemen, Apró, Marrone, Csürös, Eder (Szondi 90+2.p.), Jebari (Savin 87.p.), Botorok (Rotar 77.p.), Mészáros (Schieb 77.p.), Bauza (Bor 87.p.)
További eredmények:
Gloria Buzău–Bákói Aerostar 1–1 (0–1) 
Pandurii Tg. Jiu–FC U Craiova 1948 2–3 (0–1)
Turris-Oltul Turnu Măgurele–Lénárdfalvi SK 1–1 (0–0)
Concordia Chiajna–CSM Slatina 3–2 (1–2)
Resicabányai CSM–Temesvári Ripensia 2–0 (2–0)
Unirea Slobozia–Petrolul Ploiești 0–3 (0–1)

(Borítókép: fkcsikszereda.ro)








EZT OLVASTA MÁR?

X