Női kézilabda-Eb: fölényes magyar siker Szerbia ellen


-A A+

FRISSÍTVE: A magyar női kézilabda-válogatott 38:26-ra legyőzte Szerbia csapatát a dániai Európa-bajnokság csoportkörének második fordulójában, vasárnap Koldingban. FRISSÍTÉS: A horvátok bebiztosították a továbbjutásukat.

A szerbek egyetlen alkalommal sem vezettek a találkozón, amelynek legeredményesebb játékosa Szöllősi-Zácsik Szandra volt, aki 12 lövésből tíz gólt dobott.

Szöllősi-Zácsik Szandra vezérletével a magyarok kezdtek jobban, de az ellenfél igyekezett tartani a lépést, bár látszott, hogy az előző meccse mindössze 16 órával korábban ért véget (a szerb küldöttséget a csütörtöki megérkezés után két koronavírusos eset hátráltatta, ezért a világbajnok Hollandia elleni mérkőzését péntek estéről egy nappal elhalasztották, és azon négy szerb játékos nem léphetett pályára).

A magyar együttes a 14. percben már 10:6-ra vezetett, ekkor Ljubomir Obradovic szövetségi kapitány időt kért, csapata pedig átállt a létszámfölényes támadójátékra. A játék képe nem változott, pontosabban, eredményesebben támadtak és hatékonyabban védekeztek a magyarok, akik a szünetben már 20:11-re vezettek.

A magyar válogatott az első félidő második felében kétszer produkált hármas gólsorozatot, majd ezt a második felvonás elején egy alkalommal megismételte. Bíró Blanka remekül védett, a szerbek végképp elkészültek az erejükkel, tovább nőtt a hátrányuk, amelyet csak a hajrában tudtak csökkenteni egy 7:2-es sorozattal. A két csapat hatodik egymás elleni mérkőzésén két szerb siker mellett negyedszer győztek a magyarok.

A magyarok pénteken 24:22-re kikaptak a horvátoktól, kedden 21.30-tól pedig a világbajnok Hollandiával találkoznak a C-csoportban. A középdöntőbe az első három helyezett kerül. A torna első négy helyezettje kijut a jövő decemberi, spanyolországi világbajnokságra, amelynek a házigazdák, valamint a címvédő hollandok biztosan résztvevői lesznek.

Horvát továbbjutás

Horvátország válogatottja 27:25-re legyőzte a világbajnok Hollandia csapatát vasárnap, ezzel biztosította továbbjutását. A hollandoknak kedden mindenképpen le kell győzniük a magyar csapatot a továbbjutáshoz.

A C-csoport állása: 1. (és már továbbjutott) Horvátország 4 pont, 2. Magyarország 2 (60:50), 3. Szerbia 2 (55:63), 4. Hollandia 0.








EZT OLVASTA MÁR?

X