Liga 1: a Sepsi OSK elzárta a gázt Medgyesen


-A A+

Háromgólos győzelmet aratott a sepsiszentgyörgyi futballcsapat az élvonalbeli bajnokság szombati erdélyi rangadóján, a Medgyesi Gaz Metan otthonában.

Nehéz kiszállásra számíthatott a székelyföldi együttes, hiszen a medgyesiek korábban nyertek a címvédő CFR és a meglepetéscsapat UTA otthonában is, úgyhogy kényelmetlen ellenfélre számíthatott Leo Grozavu vezetőedző legénysége. Ehhez képest a vendégek az első félidőben „telephelyet” vertek a medgyesi térfélen, és két szabadrúgásgóllal megnyugtató előnnyel vonultak szünetre: Vașvari 35 méterről vette be a hazaiak kapuját, és a lefújás előtt a fiatal Petrila is rögzített helyzetből volt eredményes.

A második játékrészben a Kovászna megyeiek érthetetlenül visszahúzódtak a kapujuk elé, és átengedték a kezdeményezést a vendéglátóknak. De Butean lecsúszó beadásán (a labda a kapufa és a keresztléc találkozásánál csattant) és Valente kapu torkában bemutatott „szerencsétlenkedésén” kívül a meddő fölényben játszó Gaz Metan csak egy lesgólig jutott a román-olasz állampolgárságú Cardoso révén.

A szentgyörgyi balhátvéd, Ștefan a félidő dereka táján eldönthette volna a meccset, de ordító helyzeten a kapu fölé lőtt. Jobb célzott a hajrában a horvát Adnan Aganovic, aki egy lapos ballábas lövéssel 18-20 méterről beállította a végeredményt. A Sepsi OSK 23 pontjával egy pontra megközelítette a dobogó alsó fokán álló CFR-t, de a kolozsváriak csak vasárnap lépnek pályára.

Liga 1, 13. forduló: Medgyesi Gaz Metan–Sepsi OSK 0–3 (0–2), gólszerzők: Vașvari (27.), Petrila (45.), Aganovic (82.).
További eredmények és program:
FC Botoșani–Astra Giurgiu 1–1
Bukaresti Dinamo–Politehnica Iași 4–1
Academica Clinceni–FC Argeș – a pálya használhatatlansága miatt vasárnap 11.30-ra halasztották
Chindia Târgoviște–Konstancai Viitorul (szombat 19.30)
Vasárnap:
AFC Hermannstadt–FC Voluntari (18.15)
Kolozsvári CFR–FCSB (21.00)
Hétfőn:
UTA–Universitatea Craiova (19.00)

A Sepsi OSK december 17-én, csütörtökön az UTA együttesét fogadja.

(Nyitóképen: A harmadik gólt szerző Adnan Aganovic | Forrás: digisport.ro)








EZT OLVASTA MÁR?

X