Női kézilabda-Eb: a magyarok nyerték a románok elleni alsóházi derbit


-A A+

A magyar női kézilabda-válogatott 26:24-re legyőzte Románia csapatát a dániai Európa-bajnokság középdöntőjének hétfői játéknapján, Koldingban, ezzel eldőlt, hogy ötödik helyen zárja a csoportját.

Bíró Blanka védéseinek és a pontosabb támadójátéknak köszönhetően a magyarok a meccs elején három góllal elléptek. A folytatásban egyre több hiba tarkította a játékot, és ezt, valamint Denisa Dedu védéseit kihasználva a románok egy négyes gólsorozattal fordítottak, és a szünetben 14:13-ra vezettek.

A 36. percben még két találattal jobban állt a román együttes, ám ezt követően az elszántan kézilabdázó magyarok egy 5:1-es sorozattal fordítottak. A koronavírusos megbetegedés miatt hiányzó Crina Pinteát helyettesítő beálló, Lorena Ostase találataival tartotta magát a román csapat, ám négy perccel a vége előtt ismét kettővel vezetett a magyar válogatott.

A hajrában is taktikusan játszottak a magyarok, nem engedték közelebb a románokat, így második sikerüket aratták a tornán. A mezőny legeredményesebb játékosa Ostase lett, aki kilenc lövésből nyolc gólt szerzett. A meccs legjobbjának Schatzl Nadine-t választották, aki kilenc kísérletből hétszer talált be. A kapusok közül Bíró Blanka kilenc, Denisa Dedu nyolc, Szikora Melinda és Ana Mazareanu pedig egy-egy lövést védett.

A két csapat századik egymás elleni mérkőzésén 34 román győzelem és kilenc döntetlen mellett ez volt az 57. magyar siker.

Középdöntő, II. csoport: Magyarország–Románia 26:24 (13:14), Hollandia–Németország 28:27 (14:15). Az állás: 1. (és már elődöntős) Norvégia 8 pont, 2. Horvátország 6, 3. Hollandia 4 (106:110), 4. Németország 4 (104:114), 5. Magyarország 2, 6. Románia 0.

A magyar együttes kedden 21.30-tól a hétszeres Európa-bajnok Norvégia ellen zárja szereplését a dániai tornán, a román válogatott a világbajnok hollandokkal játszik 17 órától. Az már a hétfői meccs előtt eldőlt, hogy a román és a magyar együttes sem juthat tovább a II. csoportból, vagyis nem játszhat helyosztót.

A két középdöntős csoport első két helyezettje jut az elődöntőbe, a harmadikok pedig az ötödik helyért játszhatnak. A torna első négy helyezettje kijut a jövő decemberi, spanyolországi világbajnokságra, amelynek a házigazdák, valamint a címvédő hollandok biztosan résztvevői lesznek.
EZT OLVASTA MÁR?

X