Cseh Laci ezüstérmet hajrázott magának 100 m pillangón


-A A+

Ezüstérmet nyert Cseh László 100 méteres pillangóúszásban a barcelonai vizes világbajnokság szombati versenynapján.

A nyolcas döntő magyar résztvevője az ötödik legjobb idővel, 51.61 másodperces országos csúccsal lépett tovább a péntek esti elődöntőből, de már akkor sem volt jelentős a hátránya a legjobbakkal szemben, pedig nagyon rosszul rajtolt.

A fináléban is az utolsó helyen tempózott a start után, de a fordulóhoz már hatodikként ért, a második ötven méteren pedig nagyszerű hajrát mutatott be, s remek benyúlással, 51.45-ös új egyéni rekorddal végzett a második helyen.

Győzött a dél-afrikai Chad Le Clos 51.06-tal. A harmadik helyezett lengyel Konrad Czerniakot Cseh egyetlen századmásodperccel előzte meg, de a nyolcadik helyezett is csak 20 századra volt tőle.

100 m pillangó, világbajnok:

  1. Chad Le Clos (Dél-afrikai Köztársaság) 51.06 mp
  2. Cseh László 51.45
  3. Konrad Czerniak (Lengyelország) 51.46

"Ez egy nagyon értékes, nagyon jó eredmény, és igazán szerencsésnek vallhatom magam - mondta Cseh László a döntőt követően. - Mégpedig azért, mert ilyen rövid távon, ennyire sűrű mezőnyben bárki nyerhet, de lehet utolsó is, éppen emiatt én magamat előtte az 1-8. helyre bármelyikére vártam, bármi belefért. Hogy végül összejött ez az ezüstérem, ráadásul országos csúccsal, annak tudom be, hogy a munka bennem van, csak olykor versenyzési problémáim vannak, amint azt a 200 vegyes is mutatta. Most azért valami visszajött, annak pedig különösen örülök, hogy egy olyan számban sikerült másodiknak lennem, amelyben alig versenyzek, ennél fogva nem is féltem tőle..."








Kapcsolódó anyagok

EZT OLVASTA MÁR?

X