Rasszizmus miatt bepanaszolták az UEFA-nál a Győrt és a Honvédot


-A A+

A Futball a Rasszizmus Ellen Európában (FARE) csoport a Győr és a Honvéd szurkolóinak az európai kupamérkőzéseken tanúsított rasszista viselkedése miatt az Európai Labdarúgó Szövetséghez (UEFA) fordult.

A szervezet honlapján található jelentésben olvasható, hogy a július 17-én játszott Győr - Maccabi Tel-Aviv Bajnokok Ligája-selejtezőn a hazai drukkerek antiszemita rigmusokkal sértegették az izraeli rivális játékosait és szimpatizánsait.

A FARE beszámolója szerint július 18-án, a Vojvodina-Budapest Honvéd Európa Liga-selejtezőn a kispesti drukkerek huhogtak a szerb együttes kameruni légiósának labdaérintéseinél, továbbá homofób bekiabálásokkal sértegették a hazai együttest. Az egy héttel későbbi visszavágón pedig cigányozást és náci karlendítést tapasztalt a szervezet megfigyelője - áll a jelentésben.

Az UEFA egyelőre egyik ügyben sem hozott fegyelmi határozatot.A FARE jelentette még a lengyel Slask Wroclaw (romaellenes transzparens), a Legia (SS-Totenkopf jelvény használata) és a Piast (huhogás, sértő transzparensek) drukkereit, valamint a horvát Dinamo Zagrebet (őket az UEFA már megbírságolta és szektorbezárásra kötelezte).
Kapcsolódó anyagok

EZT OLVASTA MÁR?

X